Dierenartsenpraktijk breidt fors uit

De vrijheid krijgt in 2018 modernste snufjes

Dierenartsen Veerle Guffens (inks) en Katrien Eelen en hond Tigrin met op de achtergrond de nieuwbouw.
Ton Wiggenraad Dierenartsen Veerle Guffens (inks) en Katrien Eelen en hond Tigrin met op de achtergrond de nieuwbouw.
Dierenartsenpraktijk De Vrijheid verhuist in het voorjaar van 2018 naar een nieuwbouw met de modernste apparatuur aan de Lodewijk De Konincklaan. De huidige praktijk is te klein geworden voor vier dierenartsen. "Dit is een droom die uitkomt", klinkt het.

Veerle Guffens startte zo'n 26 jaar geleden met een dierenartsenpraktijk in Hoogstraten. Eerst in een huisje in de Gelmelstraat en later in de huidige praktijk aan de Lodewijk De Konincklaan. Nu verrijst er pal aan de overkant van de straat een nieuwbouw. "Het was echt noodzakelijk, want de huidige praktijk was te klein geworden", vertellen Veerle en collega Katrien.


Zij zullen er normaal gezien vanaf de lente van 2018 samen met Veerles dochter Joke, collega Wendy en twee assistentes de praktijk voortzetten. "Toen we begonnen was het alles up-to-date, maar er is veel veranderd. De praktijk is in de loop van de jaren zodanig gegroeid en de diergeneeskunde is zo veranderd dat we onze infrastructuur daar op willen afstemmen. Anesthesie, medische beeldvorming, een ingreep, een consultatie: nu moet het allemaal in dezelfde ruimte gebeuren.Toen bleek dat aannemer Kris Meeuwessen aan de overkant een nieuw bouwproject wilde opstarten, hebben we geen seconde getwijfeld.


De vier dierenartsen kijken in elk geval uit naar de nieuwe werkplek. "Zo komt er een gescheiden, ruime wachtruimte voor honden en katten", vertellen Veerle en Katrien. "Niet alleen aangenamer voor de dieren zelf, maar ook voor de baasjes. Verder komen er ook twee consultatieruimtes, een operatiekwartier met twee operatietafels, een ruimte voor medische beeldvorming en een ruime hospitalisatiekamer. Die laatste zal plaats kunnen bieden aan minstens twaalf dieren. Nu hebben we plaats voor hooguit zes dieren. We voorzien ook een lokaaltje voor de 'inslapende dierenarts', dat is iemand die 's nachts bij de gehospitaliseerde dieren blijft. Via camera's kunnen we de dieren ook permanent in de gaten houden via onze smartphone. En een lift moet het makkelijker maken om grote dieren te verhuizen." Voor de klanten komt er achter het gebouw ook een nieuwe parking.


Nieuw is ook dat er een afscheidsruimte komt. "Voor veel mensen is het belangrijk dat ze op een stille en waardige manier afscheid kunnen nemen", zeggen Veerle en Katrien. "Nu kunnen we dat de baasjes van de dieren die bij ons overlijden nauwelijks geven."


De opening van de nieuwe praktijk is voorzien in het voorjaar van 2018.