Café De Warande ligt helemaal plat

De Warande in Hoogstraten ligt plat.
Ton Wiggenraad De Warande in Hoogstraten ligt plat.
Een brokje horecageschiedenis uit Hoogstraten is definitief verdwenen uit het straatbeeld. De sloophamer heeft definitief komaf gemaakt met café De Warande en de aanpalende gebouwen waaronder een voormalige bakker en de kapperszaak. In de plaats komt een nieuwbouwproject. 

 Café De Warande op de hoek van de Heilig Bloedstraat was een bruine kroeg of een echt volkscafé zoals je er nog maar weinig vindt. Een café waar de pintjes nog betaalbaar waren. Een café waar de klanten aan de toog en in de verbruikszaal elkaar allemaal bij naam kenden. Café De Warande moet een van de oudste cafés zijn geweest in het centrum. Het was er zeker al sinds 1924.

Café De Warande vorig jaar nog.
Ton Wiggenraad Café De Warande vorig jaar nog.

CW Vastgoed wil nu aansluitend met de bouwwerken starten voor het nieuwe complex dat er komt. In de plaats komen er 24 appartementen en twee handelsruimtes. “Er is na toekenning van de bouwvergunning wel een bezwaar ingediend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen maar dat schort de bouwvergunning niet op”, zegt Nathalie Schrauwen van CW Vastgoed. “We kunnen er dus gewoon aan verder werken.”

Zo zal het nieuwbouwproject eruit gaan zien.
RV Zo zal het nieuwbouwproject eruit gaan zien.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hilde Vewe

    Tenminste een mooi entree nu voor Hoogstraten ipv aan te komen rijden op die bouwvallige krotjes van de jaren stilletjes. T werd tijd!

  • Corrie Willems

    Toch jammer dat zoiets moois weer moet verdwijnen voor van die koude appartementen. Die helemaal niks uitstralen.