Burenruzie loopt uit de hand: brandweerman krijgt klappen in gezicht

Jef Van Nooten
Een man uit Hoogstraten riskeert een gevangenisstraf van 6 maanden. Na een aanslepende burenruzie sloeg hij een buurman in het gezicht.

“Mijn cliënt was aangeduid als syndicus in een appartementsgebouw in Hoogstraten”, verduidelijkt de advocate van het slachtoffer. “Sindsdien zijn de pesterijen begonnen. Hij is al meer dan 20 jaar in dienst bij de brandweer. In de lift hing hij een blad op met de vraag om het gebruik van de lift te beperken. Zodat hij bij een noodoproep niet te lang op de lift moet wachten. Het blad werd voortdurend kapot gescheurd.”

Het incident gebeurde op 9 januari 2018 in de inkomhal van het appartementsgebouw in Hoogstraten. Het slachtoffer kwam die dag terug van een interventie. “De beklaagde stapte op hem af en spuwde mijn cliënt in het gezicht. Daarna gaf hij ook meerdere vuistslagen. Mijn cliënt is intussen verhuisd. Hij zag het niet zitten om elke dag met de beklaagde geconfronteerd te worden.”

De beklaagde vraagt een opschorting van straf. “Hij werd eerst uitgescholden door de burgerlijke partij. Daarop heeft hij een duw gegeven. Nadien ging de agressie uit vanuit de burgerlijke partij. Mijn cliënt heeft zich alleen verweerd.”

Vonnis op 31 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.