Brandweeroefening in vroegere basisschool 1-2-3

De brandweerzone Taxandria posten Meerle en Hoogstraten hebben maandagavond een brandweeroefening georganiseerd in de vroegere basisschool 1-2-3 in Meerle. 
Een interventie van de brandweerpost Hoogstraten bij het voormalige Friswit enkele weken geleden.
Ton Wiggenraad Een interventie van de brandweerpost Hoogstraten bij het voormalige Friswit enkele weken geleden.

Het doel was het oefenen van verschillende technieken om goed voorbereid te zijn op eventuele gelijkaardige situaties. Voor deze inzetoefening werd een scenario gecreëerd van een leegstaand gebouw dat ingenomen wordt door krakers/criminelen. Een wandelaar zag rook uit de ramen komen en verwittigde de hulpdiensten.

Om het scenario zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken voor de brandweermensen, werd alles in het geheim voorbereid en was communicatie vooraf niet mogelijk. Tijdens de oefening waren er wel duidelijke signalisatieborden aanwezig die aangaven dat het om een brandweeroefening ging.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.