Bloemenwinkel Casa Fiori wellicht tot vrijdag dicht

Een briefje kondigt de tijdelijke sluiting tot vrijdag aan.
Foto WTW Een briefje kondigt de tijdelijke sluiting tot vrijdag aan.
De brand in café Kokomo City van afgelopen vrijdag heeft ernstige gevolgen voor de aanpalende bloemenzaak.De uitbaatster van bloemenwinkel Casa Fiori zal waarschijnlijk nog tot vrijdag de deuren gesloten moeten houden.

Sinds de verwoestende brand vrijdagmorgen in café Kokomo City moest ook Annick Sprangers van Casa Fiori noodgedwongen de deuren sluiten. De floriste hoopte snel haar zaak te kunnen heropenen, maar dat zal waarschijnlijk pas vrijdag zijn. "Gisteren (maandag, red) is een poetsploeg met tien man de zaak beginnen schoonmaken", vertelt Annick Sprangers. "Waarschijnlijk zullen ze ook dinsdag (vandaag, red.) nog een volledige dag werk hebben. In de winkel zelf valt het wel mee, maar het is vooral achteraan, in het atelier, dat er best toch wel wat schade is. Alles moet droog gemaakt én gekuist worden."


"Bovendien moet ik alle planten en bloemen opnieuw bestellen", vervolgt de zaakvoerster. "Maar tegen vrijdag wil ik absoluut terug open gaan. Ik heb weer een koppel dat gaat trouwen en die mensen wil ik niet ontgoochelen. Ik hoop in elk geval dat we dit nooit meer zullen moeten meemaken."


Een grote kraan kwam gisteren de tipgevel van het pand van Kokomo City aan de kant van de bloemenwinkel verder afbreken en het puin verwijderen.


De Karel Boomstraat bleef overigens ook gisteren nog afgesloten omdat het uitgebrande gebouw niet meer voor honderd procent stabiel is. De straat blijft vermoedelijk afgesloten tot later deze week.

Steun

De actie die de uitbaters van restaurant Begijnhof en Brasserie Manifest hebben opgestart, kent ondertussen succes. Heel wat mensen zijn al sfeerbeelden van hun bezoek aan Kokomo komen ophangen. (VTT)