Blauwe Vlag voor De Mosten

De Mosten mag de blauwe vlag weer hijsen.
RV De Mosten mag de blauwe vlag weer hijsen.
Het recreatiedomein De Mosten mag opnieuw de blauwe vlag laten wapperen. Dat betekent dat de kwaliteit van het zwemwater optimaal is zodat er in veilige omstandigheden deze lente en zomer kan gezwommen worden. 

Het kwaliteitslabel wordt uitgereikt door Goodplanet Belgium, Toerisme Vlaanderen en Aquafin op basis van meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij. “Het water van De Mosten in zowel de zwemvijver als de watersportvijver wordt wekelijks gecontroleerd”, zegt schepen van De Mosten, Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft). “Het water van de zwemvijver wordt op een natuurlijke manier gezuiverd door het over een groot rietbekken te pompen. Wij voegen er geen chloor of andere producten aan toe.”

Het domein is alle dagen open van 10 tot 18 uur. Tot en met 22 juni kan er enkel gezwommen worden in het weekend, op feestdagen en op woensdagen. Vanaf 22 juni kan het elke dag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.