Benefiet voor renovatie zaal Cecilia

Zaal Cecilia in Hoogstraten.
Ton Wiggenraad Zaal Cecilia in Hoogstraten.
Vzw Sint-Cecilia organiseert op 26 januari een benefietconcert om extra geld in te zamelen voor de renovatie van het pittoreske zaaltje. De totale kostprijs wordt geraamd op 80.000 euro.

Vzw Sint-Cecilia, die het zaaltje beheert, wijzigde onlangs de samenstelling. En het nieuwe bestuur wil 2019 goed inzetten met een benefietconcert ten voordele van het zaaltje. “We hebben Sam Vloemans, Florejan Verschueren, Geert Standaerd, Jens Broes, Sara en Anne Van Opstal, Blue Maxx en Michiel Van Opstal kunnen strikken”, vertelt Jan Dufraing. “Tussen de optredens door zullen we ook een veiling organiseren. We hebben van heel wat sympathisanten voorwerpen gekregen. Een veilingmeester zal alles in goede banen leiden. We verklappen nog niet wat er geveild zal worden, maar er zitten best wel wat pareltjes tussen. (lacht)”

De kosten van de renovatie worden geraamd op 80.000 euro. Zo moet onder meer de vloer en het sanitair vernieuwd worden, net als de verwarming in de zaal. “We hebben momenteel op verschillende fronten een subsidieaanvraag lopen, maar daar hebben we nog geen antwoord op gekregen. Eens het nieuwe stadsbestuur geïnstalleerd is, zullen we ook daar nog eens proberen aan te kloppen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.