Benefiet voor 'Fietsproject Jef'

Jef Michielsen trekt in het najaar opnieuw naar Zuid-Afrika om er zijn 'Fietsproject Jef' in Plettenberg Bay verder uit te bouwen. Dankzij het project hebben al honderden kinderen leren fietsen.

Jef Michielsen leerde in 2014 de vzw Born in Africa (BIA) kennen tijdens een reis in Zuid-Afrika. De mensen hadden net heel wat oude fietsjes gekregen, maar wisten niet goed hoe ze die moesten gebruiken. Jef besloot dan maar de kinderen fietslessen te geven. Hij heeft er zelfs een heel fietsparcours in elkaar gestoken. Nu probeert hij elk jaar opnieuw wat geld in te zamelen om het project verder uit te bouwen.


Om dit jaar geld in te zamelen, vindt op 19 mei een benefietavond plaats in Le Cirq. Er is een optreden gepland van Mertens & Huet . Het duo breng eigen nummers en laat zich inspireren door onder meer Jacques Brel en Leonard Cohen. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. "Alle inkomsten gaan naar de organisatie", zegt Jef Michielsen. "In januari is een nieuw schoolgebouw gebouwd in de krottenwijk Kranshoek, waar de kinderen van BIA naschoolse begeleiding en opvang krijgen." (VTT)