Bedenkers van wandeling van het jaar gehuldigd

De delegatie deed enkele meters van de wandeling om daarna gezellig te verbroederen.
Peter Vanderveken De delegatie deed enkele meters van de wandeling om daarna gezellig te verbroederen.
'Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ werd eerder dit jaar verkozen tot wandeling van het jaar. Reden genoeg voor het stadsbestuur van Hoogstraten om de partners die de wandeling in elkaar hebben gestoken eens in de bloemetjes te zetten.

“Allereerst is Natuurpunt cruciaal geweest voor de wandeling. Andere waardevolle bijdragen werden geleverd door het stadsbestuur van Hoogstraten, het gemeentebestuur van Baarle-Nassau, het Agentschap voor Natuur en Bos en Staatsbosbeheer Nederland”, zeggen burgemeester Marc Van Aperen en schepen Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft) en provincieafgevaardigde Jan De Haes. 

Een heel jaar lang zal Toerisme Provincie Antwerpen, die de wedstrijd organiseert, de wandeling ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ in de kijker zetten. Tijdens het lopen van de elf kilometer lange wandellus steek je maar liefst vier keer de grens over. Een wandeling die bijzonder wordt gewaardeerd, want niet minder dan 1.006 van de 2.580 wandelaars, die deelnamen aan de stemming, stemden op deze wandeling.

Het succes is de voorbije weken al te merken, want tijdens de zondagen in november was het over de koppen lopen op de kolonie van Wortel en was de parking aan de Klapekster bij momenten al te klein. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.