"We willen stoppen op hoogtepunt"

HOTEL-RESTAURANT DE TRAM SLUIT NA 101 JAAR IN SCHOONHEID

Na 101 jaar sluit hotel-restaurant De Tram de deuren. Op oudejaarsavond zullen de gasten een laatste keer verwend worden en daarna zal het oorverdovend stil blijven in het altijd stijlvolle en ambiancevolle restaurant. "We hebben veel gelachen en veel complimenten gekregen, maar tijden veranderen."
Gunther (links) en Peter Schellekens.
Toon Verheijen Gunther (links) en Peter Schellekens.

Sinds hun tienerjaren staan Peter en Gunther Schellekens al in het hotel-restaurant. De vierde generatie al die de zaak uitbaat. De Tram is één brok geschiedenis in Hoogstraten. In wat nu de keuken is, was vroeger een klompenmakerij van de oorspronkelijke oprichter. Het voorste gedeelte was ooit Café au Tramway. De voorbije dagen waren moeilijk voor Peter en Gunther. Twee broers met elk hun eigenheid. Peter de stille kracht in de keuken die telkens enkel het beste op het bord wil toveren. Gunther als de meer extraverte van de twee het gezicht en de stem van de zaak. "Het zijn moeilijke dagen en weken geweest, maar uiteindelijk hebben we samen een beslissing genomen", vertellen Gunther en Peter Schellekens. "We stoppen er eind dit jaar mee. Met oudjaar zullen we een laatste keer open zijn. Een laatste keer onze meer dan gewaardeerde gasten verwennen."

Iets anders

De broers Schellekens willen het nieuws van het stopzetten van de zaak bewust kenbaar maken om alle mogelijke speculaties de kop in te drukken. "We doen het op zich nog graag en kunnen het best nog wel volhouden, maar tijden veranderen en we willen stoppen op een hoogtepunt", vertellen de twee. "Is het een moeilijke beslissing geweest? Ja, uiteraard. We hebben dit al die tijd met hart en ziel gedaan. Al onze tijd en passie hebben we in deze zaak gestoken. Maar we willen op een hoogtepunt stoppen en dat is nu. Ik weet zeker dat we onze klanten zullen missen. Wat wij daarna gaan doen? Elke onze eigen weg voortzetten, maar dat zijn zorgen voor daarna. We zijn nu 47 en 49 jaar oud. Het is nu het moment om nog iets anders te gaan doen."

Hotel-restaurant De Tram zo'n honderd jaar geleden.
Toon Verheijen Hotel-restaurant De Tram zo'n honderd jaar geleden.

Een laatste keer

Maar de komende twee maanden willen Peter en Gunther en hun beide echtgenotes nog een laatste keer voluit gaan. Twee maanden lang het beste van zichzelf geven om dan af te sluiten op oudejaarsavond. "Dat verdienen onze gasten ook, want uiteindelijk is het door hen dat we het al die jaren hebben kunnen volhouden. We vrezen alleen dat het die oudejaarsavond bij het bakken van het laatste stukje vlees en het uitschenken van dat laatste glas wijn héél moeilijk zal worden. De Tram was ons leven. De Tram is ons leven. Wij zijn hier opgegroeid. We zijn hier groot geworden. We zullen het missen, dat staat vast. Heel hard en veel. Maar laat ons echt duidelijk zijn: we stoppen niet omdat het slecht gaat. We willen stoppen op een mooi moment."

De Tram vandaag.
Toon Verheijen De Tram vandaag.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.