'27 ON THE ROAD’ succes op Youtube

DJ Khalid deelt cover van zijn hit ‘Better’ op sociale media

Niet minder dan 25.000 subscribers en 2,25 miljoen views op YouTube. De vier Hoogstraatse jongeren Vincent, Mats, Lennert en Wout gooien hoge ogen met hun band ‘27 On The Road’. Hun jongste cover ‘Better’ van de bekende dj Khalid werd zelfs gedeeld door de dj zelf. “We dromen van een live act, maar willen nu vooral nog verder groeien.”
De vier vrienden van 27 On The Road.
RV/Mats Palinckx De vier vrienden van 27 On The Road.

Ze waren 14 en hadden een rockbandje waarmee ze de wereld dachten te veroveren. Met hun zuurverdiende spaarcenten besloten ze zelfs te investeren in basic materiaal om hun nummers op te nemen. “En zo hebben we wat jaren ‘gekuld’ om het uiteindelijk over een andere boeg te gooien”, lacht Wout Goos, een beetje de woordvoerder van de creatieve muzikale bende. We besloten zo’n anderhalf jaar geleden covers te gaan maken van bekende hits van het moment. En het lijkt ook echt wel aan te slaan, want met 25.000 volgers en niet minder dan 2,25 miljoen views zijn we enorm trots. Eigenlijk hadden we nooit gedacht dat we dat zouden halen. Toen we dan enkele dagen geleden merkten dat de bekende dj Khalid onze cover van zijn nummer ‘Better’ deelde en het ook nog goed vond, vielen we toch een beetje van onze stoel. Deze cover werd gezongen door Sarah-Lynn Clerckx, die je misschien wel kent van ‘Familie’, en is opgenomen op kot in Leuven.”

Uitlaatklep

Lennert Kools (25) is de oudste van de bende en is professioneel cameraman van ‘27 On The Road’. Mats Palinckx (21) is professioneel fotograaf. Wout Goos (20) staat in voor de post-productie en is nog student geneeskunde. Vincent Verleije (21) maakt de nummers en volgt een masteropleiding Business Economics. Wout en Vincent zijn in de nummers ook telkens de muzikanten van dienst op de gitaar, piano of percussie-instrumenten. “Het is voor ons een uitlaatklep, maar ook een manier om nieuwe vriendschappen te smeden” vertelt Wout. “Via social media proberen we te zoeken naar nieuwe talenten en kunnen we onze krachten bundelen om betere leuke video’s te publiceren.We merken dat YouTube een medium is met enorm potentieel en nu opmars maakt in België. In Nederland is dit reeds het geval en we hopen dat wij Belgen ook mee in deze ‘wave’ van nieuwe content kunnen geraken. Het zou tof zijn als we andere mensen kunnen stimuleren om mee te doen.”

Eigen nummers

Als 14-jarige droomden de vier jongens ervan om als rockbandje op een podium te staan. Een droom die ze nog altijd niet opgegeven hebben. “Maar laat ons eerst proberen om via onze covers steeds meer mensen te bereiken”, vertelt Wout Goos. “We zijn nu ook bezig om met eigen nummers te maken. Hopelijk slaan die wat aan. Als we vragen krijgen ook eens live op een podium te gaan staan, dan zullen we dat maar doen ook (lacht). Natuurlijk is dat een droom. Ooit lukt het.”

27 on the road Hoogstraten post Facebook dj Khalid
Facebook 27 on the road Hoogstraten post Facebook dj KhalidReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.