Werken voor de deur? Deze bakker lost het creatief op en koopt tweedehands marktkraam: “Het was dit of een groot deel van onze broodwinning kwijtraken”

't Krokantje heeft tijdelijk een nieuwe uitvalsbasis op de markt van Hooglede. Helga Verfaillie is in elk geval tevreden dat ze haar favoriete bakker niet hoeft te missen.
Sam Vanacker 't Krokantje heeft tijdelijk een nieuwe uitvalsbasis op de markt van Hooglede. Helga Verfaillie is in elk geval tevreden dat ze haar favoriete bakker niet hoeft te missen.
Bakker Stefaan De Meyere en Marijke Coghe van ’t Krokantje in de Hogestraat in Hooglede hebben een creatieve oplossing gevonden om toch bereikbaar te zijn voor hun klanten nu er wegenwerken bezig zijn in de Hogestraat. Het koppel kocht een tweedehands marktkraam en tot het einde van de werken staat hun ‘bakkerij’ op de markt van Hooglede.

De werken in de Hogestraat zijn deze week begonnen. Twee jaar geleden al werd aangekondigd dat de riolering zou vernieuwd worden en ook de bovenlaag zou heraangelegd worden. Verkeer is voorlopig dus niet meer mogelijk. De werken zullen tot de zomervakantie duren en dat is een stevige streep door de rekening van bakkerij ’t Krokantje, dat midden in de werfzone ligt.

Kraam met gedroogd fruit in vorig leven

Maar Stefaan en Marijke zijn niet bij de pakken blijven zitten.  “Toen we twee jaar geleden het nieuws te horen kregen, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Want anders zouden we een groot deel van onze broodwinning kwijtraken. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar ik heb na lang zoeken een tweedehands marktwagen op de kop kunnen tikken. In een vorig leven was het een kraam voor gedroogd fruit”, vertelt Stefaan. “De werken hebben uiteindelijk een jaar vertraging opgelopen, maar we wilden het kraam nu ook niet zomaar in de garage laten staan. Daarom trekt onze zoon Lowie er al een jaar elke zaterdag mee naar de markt in Rekkem.”

Werken voor de deur? Bakkerij 't Krokantje lost het op met een tweedehands broodkraam op de markt.
Sam Vanacker Werken voor de deur? Bakkerij 't Krokantje lost het op met een tweedehands broodkraam op de markt.

Stefaan heeft ondertussen een vergunning van een half jaar aangevraagd om op de markt van Hooglede te mogen staan en sinds dinsdag staat het broodkraam er. De pop-upbakkerij is elke dag open vanaf 6 uur, behalve op maandag en zaterdag. Op zaterdag - als het kraam in Rekkem staat - kunnen mensen nog altijd in de winkel terecht en op zondag zijn beide locaties open. 

Zelfde aanbod

De klanten vonden dinsdagochtend alvast vlot de weg naar de markt. “Ik vind het een fantastisch idee”, reageert vaste klant Helga Verfaillie. ’t Krokantje heeft het beste brood. Ik vreesde even dat ik een andere bakkerij ging moeten zoeken, maar dat is gelukkig niet het geval. Bovendien is het aanbod net hetzelfde als in de winkel.”

Enige minpuntje is dat klanten die puntjes sparen hun klantenkaart niet kunnen laten scannen in het kraam. “We hebben geen internet, dus dat zit er niet in”, legt Marijke uit. “Maar niet getreurd, want de mensen krijgen een bonnetje en als ze dan later langskomen in de winkel zetten we alles sowieso netjes op de kaart.”

De werken zijn gestart op het kruispunt van de Kleine Noordstraat en de Hogestraat. Doorgaand verkeer is er niet meer mogelijk.
Sam Vanacker De werken zijn gestart op het kruispunt van de Kleine Noordstraat en de Hogestraat. Doorgaand verkeer is er niet meer mogelijk.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Dupont

    Goed gevonden. Proficiat. Echter bedenking: hoe kunnen werken nu een jaar vertraging oplopen....? welke kwibussen hebben dit dossier behandeld? je kunt dit toch beter plannen.