Voortaan verse groentjes uit de automaat bij Johan en Carine in de Grijspeerdstraat

Johan Demaree en Carine Taillieu openden vrijdag een nieuwe automaat in de Grijspeerdstraat
Sam Vanacker Johan Demaree en Carine Taillieu openden vrijdag een nieuwe automaat in de Grijspeerdstraat
In de Grijspeerdstraat, ongeveer halfweg tussen Kortemark en Gits, kan je voortaan dag en nacht kweekverse groenten kopen. In een gloednieuw gekoeld houten chaletje bij het bedrijf van Johan Demaree en Carine Taillieu staan sinds vrijdag twee automaten met groenten rechtstreeks van het land. “Verser wordt het niet”, zegt Johan.

Johan (50) en Carine (48) runnen al 23 jaar een landbouwbedrijf in de Grijspeerdstraat 91A in Gits. Ze kweken groenten zoals aardappelen, sla, wortels en prei. Via hun nieuwe automaten kunnen die producten voortaan rechtstreeks aan de man gebracht worden. “We zijn gestart met de werken in april”, vertelt Johan. “Het heeft wat tijd gekost, omdat er naast de bouw van het chaletje zelf ook grondwerken aan te pas kwamen voor de aanleg van een parkeerstrook. We hebben zoveel mogelijk zelf gedaan en sinds vrijdagochtend is ons ‘Grijspeerd Automaatje’ geopend. Klanten hebben op dit moment de keuze tussen aardappelen, kropsla, wortels en tomaten. Straks komt daar ook nog prei bij. Afhankelijk van het seizoen zal het aanbod uiteraard variëren.”

Wie meer info wil, kan een kijkje nemen op de Facebookpagina van ‘t Grijspeerd Automaatje.

Johan Demaree en Carine Taillieu openden vrijdag een nieuwe automaat in de Grijspeerdstraat. Naast het chaletje is ook een nieuwe parkeerstrook aangelegd.
Sam Vanacker Johan Demaree en Carine Taillieu openden vrijdag een nieuwe automaat in de Grijspeerdstraat. Naast het chaletje is ook een nieuwe parkeerstrook aangelegd.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sharon Vandewaetere

    Leuk initiatief!