VIDEO. Supporters enorm teleurgesteld na titelmatch Delfine Persoon: “Ons ergste scenario was onterecht verliezen en dat is hier overduidelijk gebeurd”

De teleurstelling was heel groot bij zussen Jasmine (27) en Herlinde (37) en ook schoonbroer Stijn kon zijn tranen niet verbijten.
Joke Couvreur De teleurstelling was heel groot bij zussen Jasmine (27) en Herlinde (37) en ook schoonbroer Stijn kon zijn tranen niet verbijten.
Het moest de kamp van haar leven worden en hoewel Delfine Persoon vocht als een leeuwin was het toch Katie Taylor die in Madison Square Garden met de titel aan de haal ging. Tot treurnis en enorme teleurstelling van haar zussen, familie en ruim honderd supporters die de match in haar thuisgemeente Gits mee op groot scherm volgden.

Wat dé boksmatch van de eeuw – en voor Delfine Persoon die van haar carrière – moest worden – draaide uit op een anticlimax. Toch in supporterscafé Yin-Yang in Gits, waar familie en vrienden van Delfine samen kwamen om de match op drie grote schermen te bekijken. Waar de sfeer er al van in het begin goed in zat, volgde er een koude douche op het moment dat de uitslag werd bekend gemaakt. Gejuich voor de knappe uithalen van Delfine maakten plaats voor boegeroep en wegwerpgebaren.

(Meer video's onderaan dit artikel)

Teleurstelling bij familie

De teleurstelling was dan ook groot bij zussen Jasmine (27) en Herlinde (37) en ook schoonbroer Stijn kon zijn tranen niet verbijten. “Ons ergste scenario was onterecht verliezen en dat is hier overduidelijk gebeurd,”  zucht Jasmine. “Mocht ze terecht verloren zijn, hadden we ons daar bij kunnen neerleggen, maar we voelen ons allemaal toch een beetje bekocht. Delfine had het zo verdiend, maar deze sport kan enorm oneerlijk zijn. Bij een wielerwedstrijd wint de eerste die over de streep komt, hier ligt je lot in handen van een jury en de score was nipt. Ondanks het feit dat Delfine de bovenhand in de wedstrijd had. We gaan dit toch even moeten laten bezinken.”

Tranen van verdriet bij zus Jasmine en verbijstering bij schoonbroer Stijn.
Joke Couvreur Tranen van verdriet bij zus Jasmine en verbijstering bij schoonbroer Stijn.

Of Delfine na deze verloren titelstrijd nog verder gaat in de sport, durft Stijn niet zeggen. “Taylor speelde vuil spel en deelde veel ellebogen uit”, zegt hij. “Had ze gewonnen, dan denk ik dat ze haar carrière wellicht ging afronden, maar nu denk ik dat ze misschien nog zal verder willen strijden. Je zag dat ze het enorm moeilijk met de beslissing van de jury had.  Een herkansing zou mooi zijn, al vrees ik dat Taylor dat niet zal aandurven omdat het nu al zo nipt voor haar was.”

“Enorm mediacircus”

Een paar uur eerder hing er in de streek nochtans een overwinningssfeer in de lucht. Ook in café ’t Geniep en in De Boksneuze in Lichtervelde troepten fans samen om naar de wedstrijd van ‘hun’ Delfine te kijken, maar de familie kwam samen in Yin-Yang. Elise, het nichtje van trainer Filiep Tampère, had er samen met haar vader (en tevens diens broer) Bart en zijn vrouw Marleen in een apart zaaltje helemaal vooraan postgevat. De zenuwen gierden door hun lijf. “We hebben al veel matchen van Delfine gezien, maar dit is toch wel een speciale’, moest ze net voor aanvang toegeven. “Het mediacircus rond deze wedstrijd was enorm, maar Delfine is ondanks alles behoorlijk kalm gebleven. Zelfs na de mentale pesterijen (verwijzend naar het feit dat Delfine oa. uit haar hotel werd gezet en een nieuwe bloedtest moest ondergaan – nvdr.) bleef ze mentaal de sterkste. Ze is nog nooit zo klaar voor een match geweest, alleen vrezen we een beetje voor partijdigheid.”

“Geld heeft het gehaald”

Bij de andere supporters viel na het bekendmaken van de score hetzelfde te horen. “Hoe oneerlijk” en ‘Het was te denken met die Amerikanen” waren na afloop de meest gehoorde uitspraken. “Ver moet je het niet zoeken”, meent fan Marnix Verdonckt. “Volgens de bookmakers begon Taylor als uitgesproken favoriete aan de titelkamp. Delfine stond 8 tegen 1 genoteerd. Dan is het logisch dat bij een nipte strijd geld het nog maar eens gehaald heeft op wie de beste was. Money still rules the world.” 

Ook Mieke Vandekerkhove denkt er zo over. “Delfine is bestolen. Ze verloor op punten en dan is het voor de jury wel heel makkelijk om te kiezen voor de gedoodverfde favoriete.”

De teleurstelling was na afloop van de match groot.
Joke Couvreur De teleurstelling was na afloop van de match groot.

Want daar twijfelde geen enkele fan van Delfine zaterdagnacht aan. “Ze is nog nooit zo diep moeten gaan. Je zag het aan haar”, meent cafébaas Stefaan Lamsens. “De sterkste heeft vandaag niet gewonnen. Je zag de verbazing bij Taylor toen ze hoorde dat ze gewonnen had. Ze wist dat ze het niet verdiende. Maar goed, we blijven ondanks alles achter Delfine staan en zijn enorm trots op wat ze in New York presteerde.”

Lees hier het volledige verslag van de kamp.

VIDEO:

De sfeer zat er bij de entree van Delfine in de ring nochtans goed in:

De sfeer zat er tijdens de match goed in:

De teleurstelling bij het bekendmaken van het resultaat was groot:

Ook presentator Karl Vannieuwerke keek vannacht naar de wedstrijd:

En Marc Coucke is meteen vragende partij voor een rematch:

Boksmatch Delfine Peroon op groot scherm in café Yin-Yang.
Joke Couvreur Boksmatch Delfine Peroon op groot scherm in café Yin-Yang.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy Rodyns

  Het rampscenario is uitgekomen. Dat Delfine bestolen werd hoeft geen betoog. In haar plaats zou ik nu goed nadenken en aan haar gezondheid denken. Er is nog een leven na die oneerlijke sport !

 • pascal pilchard

  raar, als ze wint was het eerlijk, als ze verliest was het de maffia.

 • philippe verlinden

  Ten tijde Don King was het al maffia en dat is er nu zeker niet beter op geworden. Door weddenschappen die lopen voor oa deze wedstrijd is de jury sowiezo in de greep van de maffia plus het feit dat zij zelf alles in handen hebben om veel te winnen bij een bepaalde uitslag. Jammer dat een messenas zoals Coecke geen managment in Belgie kan aansturen voor topboksers zoals Delfine. Haar gages en kansenzouden ‘ iets’ hoger zijn. Indien Kathy echt ‘true’ is vraagt ze zelf een rematch aan!

 • eric maier

  Delphine heeft zeer zeker gewonnen. Je mag zeker zijn dat het management van Taylor de jury mogelijk zelfs tijdens de match een vette envelope beloofd heeft. Taylor kreeg de titel maar leek zich duidelijk af te vragen hoe dat kon. Kheb noog een winnaar gezien met zo'n grote ontgoocheling op haar gezicht. Dit was geen blijdschap maar het besef dat ze verloren was en wellicht de jury was afgekocht door haar management. Ze was zeker niet blij met de "zege"

 • Louis Vanarwegen

  Heb de match gevolgd en neutraal, al veel boks matchen gezien, persoon diende hier te winnen zonder meer..