Strooidiensten en gemeentegrenzen: soms een moeilijk huwelijk

Opvallend genoeg werd een stukje fietspad op de grens van Torhout, Gits en Kortemark vorige week over het hoofd gezien tijdens het strooien (zicht vanuit Gits).
Sam Vanacker Opvallend genoeg werd een stukje fietspad op de grens van Torhout, Gits en Kortemark vorige week over het hoofd gezien tijdens het strooien (zicht vanuit Gits).
Morgen wordt opnieuw een stevig pak sneeuw verwacht en gaan de strooidiensten weer in alle vroegte op pad. Maar af en toe loopt het eens fout aan de gemeentegrenzen. Zo viel vorige week een klein stukje Torhout tussen Gits en Kortemark uit de boot. 

Fietsers die vorige week van Gits naar Kortemark moesten, zullen ongetwijfeld even gevloekt hebben. Na de hevige sneeuw bleek dat de strooidiensten een stuk fietspad van driehonderd meter in de Kortemark-Ellestraat overgeslagen hadden. Toevallig gaat het om een stukje Torhouts grondgebied dat tussen Gits en Kortemark ligt. De straat zelf werd wel gestrooid, maar de fietsers hadden minder geluk.

Het witte strookje was ook Hoogleeds gemeenteraadslid Jan Lokere (Groep 21) niet ontgaan: “In Kortemark lag geen sneeuw op het fietspad, in Gits ook niet. Is het zo’n grote moeite om er een paar honderd meter fietspad bij te nemen?” Schepen Rik Vanwildemeersch (CD&V): “Dat is inderdaad een stukje Torhouts grondgebied en we hebben al langer een overeenkomst met Torhout dat we dat deel van de rijweg meenemen in het strooiplan. We zullen de diensten op de hoogte brengen dat ze voortaan ook het fietspad onder handen moeten nemen. Veilige fietspaden langs invalswegen zijn belangrijk.” 

Afwachten hoe het stukje niemandsland er straks bij ligt.

Opvallend genoeg werd een stukje fietspad op de grens van Torhout, Gits en Kortemark vorige week over het hoofd gezien tijdens het strooien (zicht vanuit Kortemark).
Sam Vanacker Opvallend genoeg werd een stukje fietspad op de grens van Torhout, Gits en Kortemark vorige week over het hoofd gezien tijdens het strooien (zicht vanuit Kortemark).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.