September in teken van fietsen en verkeersveiligheid

RV
De maand september staat in Hooglede in het teken van mobiliteit en verkeersveiligheid. Zo loopt in de basisscholen een nieuwe verkeerscampagne, opent de nieuwe Fietsbieb de deuren en zullen fietsende pendelaars ’s morgens getrakteerd worden op koffiekoeken. Opmerkelijk is dat de gemeente in september ook een fietsversie van het populaire één-programma ‘De Stoel’ lanceert.

Op 2 september krijgen de leerlingen van de basisscholen van Hooglede-Gits de opdracht om een eigen verkeersbord te ontwerpen. Van het winnende ontwerp wordt uiteindelijk een echt verkeersbord gemaakt dat in de omgeving van de school zal staan. Op woensdag 4 september lanceert de gemeente een eigen versie van het populaire één-programma De Stoel, waarbij een niet nader bepaalde locatie in beeld gebracht wordt. Wie het eerst de locatie bereikt, wint een prijs. “Om fietsers een hart onder de riem te steken, zal er iedere woensdag om 19 uur een bericht verschijnen op de Facebookpagina van Hooglede”, legt schepen Julie Misplon (Allen 8830) uit. “We brengen een locatie in beeld met een popje op de fiets. De inwoner die het popje eerst vindt en een selfie ermee kan posten, wint een gepersonaliseerde fietstas in de huisstijl van Hooglede-Gits.”

Nieuwe Fietsbieb

Op 14 september opent Beweging.net de nieuwe Fietsbieb in het voormalige station van Onledemolen. De Fietsbieb biedt kwaliteitsvolle tweedehands kinderfietsen die goedkoop uitgeleend kunnen worden. Op 19 september (Car Free Day) krijgen alle Hoogledenaars die met de fiets richting hun werk rijden op de marktplaats tussen 7.30 en 9.30 uur een koffiekoek. Ook rusthuis Ter Linde en bvba Bonaventure trakteren die dag hun werknemers die met de fiets komen op een koffiekoek.  Op 21 september wordt het nieuwe gescheiden fietspad in de Gitsbergstraat en de nieuwe trage weg aan Bergdal ingehuldigd. Op 27 september ondertekent Hooglede het Save Charter, waarbij de gemeente zich engageert om te blijven werken aan verkeersveiligheid. Op dat moment worden ook de winnende verkeersborden onthuld die ontworpen werden door de lagere scholen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.