Rookverbod en verboden vuur te maken in alle parken en groenzones in Hooglede

RV

Eerder deze week vaardigde gouverneur Carl Decaluwé naar aanleiding van de aanhoudende droogte al een rookverbod en een verbod tot het maken van vuur uit voor alle provinciedomeinen. Hij riep toen ook alle burgemeesters om op gelijkaardige maatregelen te nemen in hun eigen stad of gemeente. Hoogleeds burgemeester Rita Demaré (CD&V) gaat daar nu op in en neemt specifieke maatregelen in het kader van brandgevaar. 

“Omwille van de grote hitte en extreme droogte is het noodzakelijk een verbod voor het maken van kampvuur op het volledige grondgebied van de gemeente Hooglede in te stellen. Daarnaast is er ook een rook- en vuurverbod in de natuurgebieden, openbare plantsoenen, bossen en parken in de gemeente Hooglede. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.