Politici aan de slag in kinderopvang, school en rusthuis

Schepen Julie Misplon (Allen 8830) speelt met de kinderen van IBO De Boomgaard in Sint-Jozef. In dit geval was het de bedoeling een pingpongballetje in een doel te krijgen door golven te maken met een handdoek.
Sam Vanacker Schepen Julie Misplon (Allen 8830) speelt met de kinderen van IBO De Boomgaard in Sint-Jozef. In dit geval was het de bedoeling een pingpongballetje in een doel te krijgen door golven te maken met een handdoek.
De drie afdelingen van kinderopvang De Boomgaard in Sint-Jozef, Hooglede en Gits kregen er woensdag even een nieuwe medewerker bij. Schepen van Kinderopvang Julie Misplon (Allen 8830) draaide een dagje mee ter gelegenheid van ‘Expeditie Zorg’.

Het gaat om een initiatief van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten om lokale bestuurders warm te maken om verder in te zetten op hun eigen zorgverhaal. Ook het Hoogleedse schepencollege doet mee aan de inleefweek. Verschillende politici staken op verschillende locaties de handen uit de mouwen. Zo gingen schepenen Rik Vanwildemeersch (CD&V) en Frederik Sap (Allen 8830) en burgemeester Rita Demaré maandag al werken in de keuken van rusthuis Ter Linde, terwijl schepen Dimitri Carpentier (Allen 8830) naar de gemeentelijke basisschool trok.

Woensdag ging schepen Julie Misplon op de drie locaties van kinderopvang De Boomgaard langs, waar ze meehielp bij het uitdelen van de maaltijden en enkele speelse opdrachten tot een goed einde moest zien te brengen. “Een nuttig initiatief, zeker aan het begin van de legislatuur. Het zorgaanbod in onze gemeente is weliswaar prima, maar de vinger aan de pols houden, blijft belangrijk.” 

Schepen Julie Misplon hielp ook mee bij de bedeling van de maaltijd.
Sam Vanacker Schepen Julie Misplon hielp ook mee bij de bedeling van de maaltijd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.