Oud-Hoogledenaar wint prestigieuze wetenschapsprijs

Professor Simon De Meyer
KULAK Professor Simon De Meyer
Oud-Hoogledenaar Simon De Meyer, professor aan de Kortrijkse campus van de KU Leuven, heeft de Ernest Solvay prijs gekregen uit handen van prinses Astrid. De prijs - ter waarde van 25.000 euro - werd toegekend aan De Meyer voor zijn werk rond de behandeling van tromboses.

De bio-ingenieur en zijn onderzoeksgroep onderzoeken de rol van extracellulaire DNA-netwerken bij ischemische tromboses. Dat zijn beroerten die veroorzaakt worden door een bloedklonter die een bloedvat naar de hersenen verstopt. De extracellulaire DNA-netwerken vormen een potentieel nieuw doelwit bij de behandeling van beroerte. Het geld zal gebruikt worden om het onderzoek verder te zetten. 

De Meyer is sinds 2012 professor aan KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en heeft meer dan tachtig internationale publicaties op zijn naam staan. Het is niet de eerste keer dat hij een wetenschappelijke prijs wint. Eerder kreeg hij ook al de Belgische Galenus Prijs voor Fundamentele Farmacologie en de Baron Marc Verstraete Prijs.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.