Ook een hekel aan hemden strijken? In Hooglede opent winkel met alleen maar kreukvrije exemplaren

Els Derck tussen de strijkvrije hemden. Ze draagt ook zelf een strijkvrij exemplaar.
Joke Couvreur Els Derck tussen de strijkvrije hemden. Ze draagt ook zelf een strijkvrij exemplaar.
“In een ideale wereld betaal je weinig belastingen, is het klimaat in orde en bestaan er hemden die je niet moet strijken”, lacht Els Derck (43). “Met Sarto Mode’rno bieden wij alvast modieuze, kreukvrije hemden aan.” Eerder toevallig ontdekte Derck de hemden van J. Harvest & Frost, die na het wassen geen strijkijzer nodig hebben om er goed uit te zien. Els wil nu ook andere vrouwen in die gelukzaligheid laten delen en opent vrijdag haar eigen winkel in de Oude Rozebekestraat 38.

“Ik heb graag dat mijn man er piekfijn uitziet en draag zelf ook graag hemdjes. Ik heb echter een hekel aan strijken”, geeft Els toe. Eerder toevallig stootte Els, die parttime bij Vandemoortele in Izegem werkt en daarnaast de administratie verzorgt van haar man die zelfstandig is, op de oplossing. “Door een hernia zat ik een jaar thuis met ziekteverlof. Om me bezig te houden, begon ik shirtjes voor de kinderen te naaien. Als volgende stap wou ik de werkkledij van mijn man zelf bedrukken. Zo kwam ik in contact met een leverancier van werkkledij en hij leerde me in de wondere wereld der strijkvrije hemden van het merk J. Harvest & Frost kennen.”

Toen ik beide hemden voor het eerst uit de wasmachine haalde, zag ik vooral kreuken. De droom leek al doorprikt. Toch volgde ik de instructies en hing ik de hemden nat op een kleerhanger. ’s Anderdaags kon ik mijn ogen niet geloven. Beide hemden zagen eruit alsof ze net gestreken waren

Els Derck

Tijdwinst

Els was onmiddellijk geprikkeld, maar tegelijkertijd ook sceptisch. “Ik kocht een hemd voor mijn man en voor mezelf om eens uit te testen hoe strijkvrij die nu eigenlijk wel waren. Toen ik beide hemden voor het eerst uit de wasmachine haalde, zag ik vooral kreuken. De droom leek al doorprikt. Toch volgde ik de instructies en hing ik de hemden nat op een kleerhanger. ’s Anderdaags kon ik mijn ogen niet geloven. Beide hemden zagen eruit alsof ze net gestreken waren. De week nadien volgde de ultieme test. Mijn man stond als standhouder op de Jaarbeurs in Roeselare. Dag na dag waren we beiden present met een strijkvrij hemd aan. Die bleken niet alleen heel comfortabel om te dragen, maar gingen ’s avonds weer in de was. ’s Anderdaags konden we ze gewoon weer aantrekken. Ik was verkocht, want niet alleen lopen we er steeds mooi uitgedost bij, bovendien win ik heel wat tijd voor mijn huishouden, wat me-time of een aperitief met mijn gezin. Leuk toch?”

Een deel van het gamma. In totaal biedt Els 27 verschillende stijlen aan, van damesmodellen over klassieke herenmodellen tot een getailleerde slim fit.
Joke Couvreur Een deel van het gamma. In totaal biedt Els 27 verschillende stijlen aan, van damesmodellen over klassieke herenmodellen tot een getailleerde slim fit.

Kwaliteitsvol en betaalbaar

Het merk J. Harvest & Frost focust vooral op werk- en bedrijfskledij. “Door de strijkvrije hemden nu aan te bieden aan particulieren denk ik een gat in de markt te hebben gevonden. Er zijn zowel dames- als herenmodellen in alle maten, waardoor ook mensen met een maatje meer hun gading zullen vinden. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei open ik mijn winkel Sarto Mode’rno, waar ik de collectie zal voorstellen. Om te beginnen nog even in een omgebouwde woonkamer en via een webshop, maar na de zomer wil ik mijn eigen winkel openen. Kleine oplages van de strijkvrije hemden kun je bij Sarto Mode’rno ook laten personaliseren met bijvoorbeeld een logo. Ik krijg veel nieuwsgierige reacties. Velen vinden het te mooi om waar te zijn, maar ik garandeer dat de hemden effectief strijkvrij zijn. Ze zijn tegelijk kwaliteitsvol en betaalbaar. Zo heb je al een kreukvrij hemd vanaf tachtig euro.”

Op vrijdag 24 mei opent Sarto Mode’rno de deuren van 14 tot 19 uur en op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 10 tot 17 uur. Ook op 14, 15 en 16 juni kun je kennismaken met de strijkvrije hemden of op afspraak. Eens de eigenlijke winkel er is, zal Els je elke dinsdagnamiddag, elke eerste zaterdag van de maand en op afspraak verwelkomen. Meer info op sartomoderno.be.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRÉDERIK DEFRANCQ

  Beste Louis, De meeste van onze strijkvrije hemden zijn 100% katoen. Altijd welkom om ze te komen passen

 • Guy Dupont

  80 euro voor een hemd! Schandalig! Ik koop mijn kreukvrije hemden in Londen via website. Prijs gelid. 30 euro.

 • louis van hoeylandt

  al voor 80 euro .....is niet voor de werkman bedoeld dan .en van welk materiaal is het gemaakt , ik bvb kan enkel katoen verdragen ...niets van nylon of wat dan ook

 • Alijoschka Samyn

  Topper!