OCMW Hooglede en dienst Warme Maaltijden Zorgbedrijf Roeselare halen de banden aan

De gemeente- en OCMW-raad van Hooglede.
Sam Vanacker De gemeente- en OCMW-raad van Hooglede.
Het OCMW van Hooglede gaat een overeenkomst aan met het Zorgbedrijf Roeselare om zorgbehoevenden sneller te hulp te kunnen schieten. Het gaat vooral om het doorgeven van informatie over klanten.

Zorgbedrijf Roeselare is nu al een van de diensten die in Hooglede warme maaltijden aan huis bezorgt. “Ze onderscheiden zich van andere spelers op de markt omdat ze meer aandacht hebben voor de klanten”, zegt schepen van Sociale Zaken Dimitri Carpentier (Allen 8830). “De chauffeurs zijn niet zomaar chauffeurs, maar worden specifiek opgeleid om op een warme manier om te gaan met mensen. Chauffeurs kunnen ook af en toe blijven eten bij de mensen en ze kunnen zelfs mensen meenemen op ronde. Ook wordt er veel aandacht besteed aan specifieke diëten en allergenen. Momenteel is er al een informele samenwerking. Het Zorgbedrijf contacteert nu al het OCMW als ze bij een klant een toegenomen zorgbehoefte zien. Dat willen wij nu graag in een formele overeenkomst gieten, waarbij het Zorgbedrijf zich verbindt om deze info aan ons over te maken. De overeenkomst wijzigt niets aan de kostprijs van de maaltijd en ook voor het OCMW zijn hier geen kosten aan verbonden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.