Na succes vorig jaar: jongerenwerking Savio opent opnieuw zomerbar in de schaduw van de molen

Dominiek Savio pakt opnieuw uit met een zomerbar in de schaduw van de molen. De jongeren van de leefgroepen hebben trouwens helemaal zelf de houten letters gemaakt die op het domein staan. We zien (zittend vlnr) Bernard Marchau, Nické Schotte, Tom Supeene en (staand vlnr) Dominique Haesaert, Jens Desmet, Ellen Lefevere, Yentl Versaevel, Julie Carlier en Jelle Decan.
Joke Couvreur Dominiek Savio pakt opnieuw uit met een zomerbar in de schaduw van de molen. De jongeren van de leefgroepen hebben trouwens helemaal zelf de houten letters gemaakt die op het domein staan. We zien (zittend vlnr) Bernard Marchau, Nické Schotte, Tom Supeene en (staand vlnr) Dominique Haesaert, Jens Desmet, Ellen Lefevere, Yentl Versaevel, Julie Carlier en Jelle Decan.
Met de zomermaanden voor de deur organiseert de jongerenwerking van Dominiek Savio op vrijdag 24 mei weer een zomerbar op het voorplein van ’t Withuys. Na het succes van de eerste editie vorig jaar pakt de organisatie het dit keer zelfs wat groter aan.

“Vorig jaar heeft de opkomst onze stoutste verwachtingen overtroffen. Een vervolg kon dus niet uitblijven. Vijf- tot zeshonderd mensen zaten hier te genieten van het zonnetje”, legt begeleider Tom Supeene uit. “Enige minpuntje was dat er bij het vallen van de avond een frisse wind opstak, maar daar hebben we nu iets op gevonden. Dankzij de scouts van Gits beschikken we nu over enkele grote tenten. Los daarvan blijft het zomerse concept van vorig jaar behouden. Er is een cocktailbar, we zorgen voor hangmatten en sfeerverlichting, er zijn hamburgers en braadworsten, die dit keer ook nog eens aangevuld worden met een mobiele frituur. Verder komt er een aparte wijnbar en uiteraard is er ook weer een springkasteel voor de kinderen. We zijn volop bezig met de voorbereidingen. Zo hebben we bijvoorbeeld samen acht grote houten letters gemaakt die samen ‘Zomerbar’ spellen.”

De opbrengst van de eerste editie werd gebruikt voor het jongerenkamp van de leefgroepenwerking. “Dankzij de grote respons hebben we vorig jaar een fantastisch kamp beleefd”, gaat Tom verder. “Dit keer gaat de opbrengst opnieuw naar de jongerenwerking, maar dan in bredere zin. Concreet gaan we het geld gebruiken voor uitstapjes en uitgaven voor vrijetijdsbesteding tijdens het werkjaar. De jongeren dromen van een survivaltocht, terwijl het houtatelier ook wel wat nieuw materiaal kan gebruiken.”

De zomerbar ligt naast de Gryspeerdmolen en is open op 24 mei van 16 uur tot middernacht. Bij regenweer vindt het evenement plaats in een zaal aan Hoeve Ter Kerst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.