Mountainbiken voor het goede doel op de laatste dagen van het jaar

Een sfeerbeeldje van de 17de Gitsbergtoertocht. Toen reden 1.600 deelnemers mee
Vriendenkring Sadef/WTC De Yzerzonen Een sfeerbeeldje van de 17de Gitsbergtoertocht. Toen reden 1.600 deelnemers mee
Op vrijdag 27 en zaterdag 28 december is de traditionele Gitsbergtoertocht van WTC De Yzerzonen al aan de achttiende editie toe. De opbrengst van de mountainbikerit gaat naar Het Ventiel en vzw Boven de Wolken.

De vriendenkring van voestalpine Sadef en De Yzerzonen staan opnieuw in voor de organisatie. Inschrijven en starten kan aan de sporthal van Dominiek Savio in de Koolskampstraat 24. Mountainbikers krijgen de keuze tussen 32, 42 en 52 kilometer. Er wordt gezorgd voor fietsverhuur, verzorgde bevoorradingen, een afspuitstand, douches, fietsbewaking en een gratis belegde boterham bij aankomst. Het parcours loopt onder meer langs het terrein van Voestalpine Sadef, waar een aantal technisch uitdagende stukken voorzien zijn. Vorig jaar telde de Gitsbergtoertocht liefst 1.600 deelnemers, goed voor een indrukwekkende opbrengst van 5.000 euro voor het goede doel.

Ook dit keer gaat de opbrengst naar twee goede doelen, met name naar Het Ventiel, een vzw die werkt met buddy’s voor mensen met jongdementie en naar Boven de Wolken, een vzw die foto’s maakt van sterrenkindjes. Inschrijven en starten kan op beide dagen tussen 8 en 14 uur. Vergunninghouders betalen 4 euro, niet-vergunningshouders 6 euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.