Meer verkeer in Oude Rozebekestraat door werken Hogestraat

Door het blok in de Akkerstraat en door de werken in de Hogestraat krijgt de Oude Rozebekestraat een pak meer verkeer te slikken.
Sam Vanacker Door het blok in de Akkerstraat en door de werken in de Hogestraat krijgt de Oude Rozebekestraat een pak meer verkeer te slikken.
Er rijden meer auto’s door de Oude Rozebekestraat sinds de Hogestraat afgesloten is door wegenwerken. 

“Het verkeer wordt nu geconcentreerd rond speelplein Zoeber, terwijl de omgeving zich daar niet toe leent. Zo is de straat te smal om wagens probleemloos te laten kruisen”, zegt oppositieraadslid Lode Vandenbussche (Groep 21). Hij stelde daarop voor de knip in de Akkerstraat ongedaan te maken. Die werd in oktober ingevoerd om sluipverkeer tegen te gaan en om een nieuwe inrit richting de in aanbouw zijnde jeugdlokalen te creëren. Toen al merkten bewoners van de Oude Rozebekestraat op dat hun straat meer verkeer te slikken kreeg. Door de werken in de Hogestraat komt daar nu nog extra verkeer bij.

Schepen Rik Vanwildemeersch (CD&V) reageerde dat de knip in de Akkerstraat voorlopig niet zal ongedaan gemaakt worden. De schepen benadrukte dat de knip er gekomen is voor de nieuwe jeugdlokalen. Pas als die afgewerkt zijn, zal de verkeerscirculatie geëvalueerd worden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik Beeuwsaert

    Het is er effenaf gevaarlijk als fietser wordt je gewoonweg van het fietspad gereden ,zet blokken tussen de rijweg