Lichtwerk wint juryprijs in wedstrijd Radicale Vernieuwer

Lichtprojectie wordt gebruikt op de werkposten ter ondersteuning van de werknemers van Mariasteen.
Sam Vanacker Lichtprojectie wordt gebruikt op de werkposten ter ondersteuning van de werknemers van Mariasteen.
Lichtwerk, een start-upproject dat onder andere medewerkers van maatwerkbedrijf Mariasteen tijdens hun werk ondersteunt met slimme technologie, heeft de juryprijs gewonnen in de wedstrijd ‘Radicale Vernieuwer 2019'

Afgelopen week gingen de Sociale Innovatiefabriek en De Standaard in samenwerking met Cera, Koning Boudewijnstichting, VLAIO en de Nationale Loterij, op zoek naar Radicale Vernieuwers voor een betere wereld en een leefbare planeet. Uit tweehonderd dossiers koos de jury, onder leiding van Jan Hautekiet, tien Radicale Vernieuwers van 2019. Lichtwerk, een samenwerking tussen Mariasteen, emino, Groep Gidts en Molendries, was een van de tien genomineerden en sleepte de juryprijs in de wacht.

“Met Lichtwerk kunnen we voor veel mensen en bedrijven een meerwaarde realiseren door mensenwerk in productie te ondersteunen met hoogtechnologische oplossingen. De combinatie van een startup, gecombineerd met het sterke netwerk van de ervaren partners is een grote troef. Deze erkenning motiveert me enorm om deze organisatie verder uit te bouwen”, vertelt Lieven Bossuyt, sociaal ondernemer van Lichtwerk. 

Alle genomineerde Radicale Vernieuwers krijgen begeleiding op maat voor de verdere uitwerking of begeleiding bij hun vernieuwing en krijgen een plaats op een Acceleratiedag, waar de Sociale InnovatieFabriek op maat van de vernieuwingen experts samen brengt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.