Lichtwerk genomineerd als Radicaal Vernieuwer

Lichtjes wijzen de werknemers van maatwerkbedrijf Mariasteen de weg.
Sam Vanacker Lichtjes wijzen de werknemers van maatwerkbedrijf Mariasteen de weg.
Lichtwerk, een project dat onder meer de medewerkers van maatwerkbedrijf Mariasteen tijdens hun werk ondersteunt met slimme technologie, is geselecteerd als een van de tien ‘radicale vernieuwers’ van 2019.  

Lichtwerk is een startup die in mei opgericht werd door Mariasteen, emino, Groep Gidts en Molendries. Het bundelt verschillende initiatieven die bij Mariasteen gebruikt worden ter ondersteuning van het productieproces. Concreet gaat het enerzijds om het ‘Light Guide System’-systeem, dat werkinstructies stap voor stap projecteert op de werkposten en anderzijds om de integratie van collaboratieve robots of ‘cobots’ op de werkvloer. De coaches van emino brengen die innovaties ook naar andere bedrijven. De focus ligt op kansengroepen.

Radicale Vernieuwers is een wedstrijd van de Sociale Innovatiefabriek en De Standaard, in samenwerking met Cera, Koning Boudewijnstichting, VLAIO en Nationale Loterij. Een professionele jury koos uit meer dan tweehonderd inzendingen. De tien geselecteerde inzendingen bieden originele oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. De jurywinnaar, de winnaar van de Klimaattrofee en de publiekswinnaar worden bekendgemaakt op maandag 16 december.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.