JOE fm stuurt student naar WK

ARNE VANNIEUWENHUYSE IS ULTIEME DUIVELSSUPPORTER

Arne Vannieuwenhuyse (20) uit Hooglede vertrekt op 20 juni met zijn vader Gino naar Rio de Janeiro om er de Rode Duivels aan te moedigen tijdens de WK-match tegen Rusland. Dankzij radiozender JOE fm kunnen ze het land gedurende tien dagen ook verder verkennen.

Arne Vannieuwenhuyse, student retailmanagement, uit De Geite kan dankzij een wedstrijd van Joe fm volgende week zondag gaan supporteren voor de Rode Duivels tegen Rusland. In het programma De Spits gingen Leen Demaré en Raf van Brussel op zoek naar de ultieme Duivelssupporter. "Ik droom er al een tijdje van om in het spoor van de Rode Duivels naar Brazilië te reizen, maar voor een student is dat een vrij dure reis. Vorige week dinsdag zat ik te studeren toen ik plots mijn vader op de radio hoorde", vertelt Arne. "Hij had voor die wedstrijd op JOE fm gebeld, maar kon zich nipt niet plaatsen voor de finale. De volgende dag besloot ik ook mijn kans te wagen. Dat ik, als tweede persoon van hetzelfde gezin, live in de ether raakte, was al een enorme verrassing. Ik kon de vragen beantwoorden en afgelopen vrijdag mocht ik naar de finale."

Tranen van vreugde

Eerst werd de voetbaltechniek van de vier finalisten op de proef gesteld. "We moesten penalty's trappen tegen Filip De Wilde. Geen makkie, want hij stond als keeper 33 keer voor de Rode Duivels in de goal. Vervolgens was er een muzikale proef en uiteindelijk werd ik samen met de andere overgebleven finalist achter de kickertafel gezet. De moed zakte me even in de schoenen, want tafelvoetbal is echt mijn ding niet. Tijdens het spel werden voetbalvragen op ons afgevuurd en hoewel mijn tegenstander via het tafelvoetballen wist te scoren, won ik die laatste ronde met 5-3. Zodra ik wist dat ik gewonnen had, stond ik wankel op mijn benen en kreeg ik tranen van vreugde in mijn ogen."

Examens

Naast de match van de Duivels tegen Rusland bijwonen, mag Arne samen met een tweede persoon ook een tiendaagse rondreis door Brazilië maken langs alle highlights, zoals het monumentale beeld van Christus de Verlosser en het strand van Copacabana. "Mijn vader is even voetbalgek als ik en was trouwens ook aanwezig tijdens de finale, dus leek het me logisch dat ik hem meeneem. We vertrekken op 20 juni. Gelukkig zijn mijn examens al achter de rug op 13 juni. Hoewel ik nu vooral veel zin heb om mijn overwinning te vieren, moet ik nog even streng zijn voor mezelf en me nu op mijn studies focussen. Maar ik heb een fantastische reis om naar uit te kijken. Dat wordt ongetwijfeld een unieke belevenis."