Hooglede plaatst tijdelijke camera’s aan openbaar toilet na aanhoudend vandalisme

Hooglede zorgt voor extra camerabewaking
Hans Verbeke Hooglede zorgt voor extra camerabewaking
Er komen camera’s op het pleintje tussen de Gulden Zonne, het gemeentehuis en het Huis van het Kind. Aanleiding is het aanhoudende vandalisme in de omgeving van het openbaar toilet.

“In april was er opnieuw schade aan het openbare toilet, terwijl recent nog de wanden van de fietsenstalling er aan moesten geloven”, zucht burgemeester Rita Demaré (CD&V). “Zo kan het niet verder. Eerder hadden we al beloofd camera’s te overwegen na positief advies van de politie. Dat advies is er nu en er komt tijdelijke camerabewaking aan de verbinding tussen de gebouwen op de marktplaats.”

Oppositieraadslid Tomas De Meyer (N-VA), die al sinds 2014 voor meer camera’s pleit in Hooglede, was niet mals voor de burgemeester. “Blij dat jullie na zes jaar eindelijk het licht zien, want die locatie is al langer een probleemzone. En het gaat niet alleen om beschadigingen aan publiek domein. Er werden in het verleden ook massaal auto’s bekrast op de parking en er werd zelfs ingebroken in privéwoningen. Dat er nu eindelijk actie komt juichen we toe, maar er moeten langs alle invalswegen permanente camera’s komen. Dit is niet alleen rijkelijk te laat, het is ook tijdelijk oplapwerk.”