Hooglede erkend als bloemen- en bijengemeente

Bijvriendelijke bebloeming in Hooglede
RV/Groene Lente 2019 Bijvriendelijke bebloeming in Hooglede
De gemeente Hooglede is in de prijzen gevallen tijdens de finale van de wedstrijd Groene Lente van de Vereniging voor Openbaar Groen.  De gemeente kreeg niet alleen een hoge score van de jury voor de zomerbebloeming, ook op vlak van bijvriendelijke beplanting scoorde Hooglede goed. 

Voor de bebloeming van afgelopen zomer kreeg Hooglede net als vorig jaar drie bloemensymbooltjes van de jury, meteen het hoogst haalbare aantal. Nieuw is dat Hooglede ook in de prijzen viel als ‘bijenvriendelijke’ gemeente dankzij het project ‘bezige bijtjes’. In het kader van dat project werden er op verschillende plekken in Hooglede heel bewust bijvriendelijke wilde bloemenmengsels gezaaid. Die inspanningen leverden Hooglede een eerste bijensymbooltje op. De ambitie is er om volgend jaar nog meer in te zetten op de beplanting in het belang van de bijen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.