Heraanleg park rond nieuwe jeugdlokalen kost 528.000 euro

Site krijgt natuurlijke speelelementen, zoals hellingen, wadi's en bomen

Het nieuwe gebouw op speel- en recreatiesite Zoeber in Hooglede zal omgeven zijn door heuveltjes en andere groene elementen.
Foto Robuust Het nieuwe gebouw op speel- en recreatiesite Zoeber in Hooglede zal omgeven zijn door heuveltjes en andere groene elementen.
De gemeente Hooglede gaat 528.000 uittrekken voor de aanleg van het nieuwe openbare speelpark rond de nieuwe jeugdlokalen.

Schepen Frederik Sap (Allen 8830) legt uit dat de inrichting van het park tot stand kwam na overleg met (jeugd)verenigingen en buurtbewoners. “Het speelpark moet aangenaam zijn om te wandelen en te rusten, maar moet ook uitnodigen om te spelen en te ravotten. We lieten de jeugdverenigingen en de speelpleinwerking het plan voor het park zelf opmaken. Al vlug werd duidelijk dat natuurlijke speelelementen, zoals hellingen, wadi’s, bomen en dergelijke belangrijk zijn.”

De speelelementen houden we zo natuurlijk mogelijk, waarbij we zelfs boomstammen gaan recupereren. De speeltafel, de loopstammen, het parcours, het speelplateau en andere worden gemaakt met duurzaam robiniahout

Schepen Frederik Sap (Allen 8830)

Die input heeft bureau Fris in het Landschap in een algemeen plan gegoten. “De kleuterzone wordt verlegd naar het nieuwe gebouw, er komen meer speelbossen en speelheuvels, bepaalde toestellen houden we, andere vervangen we en we gaan ook fruitbomen aanplanten. De speelelementen houden we zo natuurlijk mogelijk, waarbij we zelfs boomstammen gaan recupereren. De speeltafel, de loopstammen, het parcours, het speelplateau en andere worden gemaakt met duurzaam robiniahout. De open vlakte verschuiven we, het basket-, volley- en tennisterrein krijgt een zitrand, er komt een waterpomp en watergoot die uitmondt in een keivallei. Voor de wandelaars gaan we een gebetonneerd wandelpad door het park aanleggen”, gaat de schepen verder.

“Ook de buren hebben hun zegje mogen doen. Daarom komt er een extra groene buffer tussen het park en de woningen, de boxen die gebruikt worden door de speelpleinwerking worden weg van de woningen gericht, er komen tuinpoortjes voor de buren en in de Oude Rozebekestraat behouden we vijf parkeerplaatsen.”

De werken zullen in twee fasen uitgevoerd worden. De onmiddellijke omgeving van het gebouw wordt nog voor het zomerverlof aangepakt en die werken zullen twintig dagen duren. De rest van het park (zeventig dagen) wordt onder handen genomen vanaf 2020. De opdracht wordt geraamd op 528.000 euro, waarvan 227.000 euro gesubsidieerd via Platteland Plus. 

De eerder vrijgegeven 3D-beelden van het nieuwe gebouw, dat straks het kloppende hart wordt van speel-en recreatiesite Zoeber in Hooglede.
Robuust De eerder vrijgegeven 3D-beelden van het nieuwe gebouw, dat straks het kloppende hart wordt van speel-en recreatiesite Zoeber in Hooglede.
De eerder vrijgegeven 3D-beelden van het nieuwe gebouw, dat straks het kloppende hart wordt van speel-en recreatiesite Zoeber in Hooglede.
Robuust De eerder vrijgegeven 3D-beelden van het nieuwe gebouw, dat straks het kloppende hart wordt van speel-en recreatiesite Zoeber in Hooglede.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.