Heemkundige kring ziet het groots met ‘Gits Monumentaal’

Tijdens het kermisweekend kan je een kijkje nemen in het voormalig gemeentehuis van Gits voor de tentoonstelling 'Gits Monumentaal'
RV Tijdens het kermisweekend kan je een kijkje nemen in het voormalig gemeentehuis van Gits voor de tentoonstelling 'Gits Monumentaal'
De Heemkundige kring Aubert Tillo Van Biervliet doet op kermiszondag 8 september voor het eerst mee aan de Open Monumentendag met de tentoonstelling ‘Gits Monumentaal’.

De heemkundige kring van Gits pakt elk jaar uit met het gelegenheidscafé ‘De Blekne Moane’ in het voormalige gemeentehuis van Gits en daar wordt een tentoonstelling aan gekoppeld. Dit keer zien de heemkundigen het groots met de fototentoonstelling ‘Gits Monumentaal’.  “We hebben een selectie foto’s van minder bekende plaatsen in Gits", legt Mark Broucke uit. “Onder andere inkomhallen, muurschilderijen en kunstwerken op nooit geziene locaties komen aan bod. Zo worden ook een aantal bas-reliëfs en de symboliek erachter toegelicht. Voor veel Gitsenaars ongetwijfeld een openbaring.”

Op Open Monumentendag is de tentoonstelling doorlopend te bezoeken tussen 9 en 22 uur. Op zaterdag en op kermismaandag is de tentoonstelling te bezoeken vanaf 18 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.