Gemeente plant afschaffing verdwenen voetwegen

Het gemeentehuis van Hooglede
google Het gemeentehuis van Hooglede
Er is een openbaar onderzoek lopende voor de afschaffing van twee stokoude voetwegen in Hooglede. Het gaat om sentier 55 en sentier 39. Beide wegen zijn nog te zien op de Atlas der Buurtwegen uit 1840, maar zijn in de praktijk volledig verdwenen.

Zo ligt sentier 55 in de omgeving van de Beverenstraat ten zuiden van de R32. Dat straatje is nu chter niet meer zichtbaar, maar strikt genomen mag er niet gebouwd worden op een openbare weg, dus moet het onzichtbare straatje eerst afgeschaft worden alvorens er een bouwdossier ingediend kan worden. De afschaffing kadert in de plannen voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein op die locatie. 

De afschaffing van oude onbestaande voetwegen is overigens schering en inslag in zowat alle Vlaamse gemeenten. Dat heeft alles te maken met de digitalisering van de archieven van de laatste jaren. Tot diep in de twintigste eeuw werd er met het bestaan van die oude wegen geen rekening gehouden in bouwdossiers, met alle gevolgen van dien. Het openbaar onderzoek loopt van 17 december 2018 tot en met 15 januari. Het dossier met de daarbij horende stukken ligt ter inzage op het gemeentehuis en kan elke werkdag van 9 uur tot 12 uur worden ingekeken en op vrijdagnamiddag van 14 uur tot 17 uur.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wesley Kenis

    Eerst geen rekening mee houden en nadien kassa kassa als er een burger "toevallig op gebouwd heeft...En dan vooral met heel veel show beweren dat de wet gevolg word....behalve als er een homovriendjes van de burgemeester tussen zit, dan is het een "technisch detail".