Filet Américain levert burgemeester Declercq en chef Boury winst op in Kitchen Battle

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq en sterrenchef Tim Boury van restaurant Boury hebben zich gisteren tot winnaar gekroond op de allereerste editie van de Kitchen Battle in Kortrijk, een wedstrijd waarbij burgemeesters samen met een sterrenchef uit hun gemeente of stad aan het koken slaan.

Burgemeester Claude Croes en Gilles Joye van Marcus in Deerlijk werden tweede, Van Quickenborne uit Kortrijk werd derde, samen met Matthieu Beudaert van Table D'Amis. Kris Declercq startte als een leek in de keuken aan de wedstrijd, maar hij wist samen met Boury te scoren met hun Filet Américain West-Vlaams rood rund. "Ik ben gelukkig als een klein kind", wist Kris Declerq achteraf. "Ik draag mijn overwinning op aan Tim, die enorm veel geduld heeft gehad. Maar vandaag zijn we eigenlijk met alle kandidaten winnaars, want we hebben allemaal mooie resultaten neergezet." Tim Boury prees dan weer de wilskracht van de burgemeester. "Hij heeft er echt hard voor gewerkt, zoveel mogelijk dingen van buiten proberen te leren enz, hij heeft dat supergoed gedaan." Burgemeester Bert Maertens van Izegem en Angeloo Rosseel van La Durée eindigden op de voorlaatste of laatste plaats, dewelke werd niet bekend gemaakt. (JME)

Burgemeester Kris Declercq (44) en Tim Boury (33), chef van sterrenzaak Boury, weten met hun geluk geen blijf na de overwinning in de Kitchen Battle.
Henk Deleu Burgemeester Kris Declercq (44) en Tim Boury (33), chef van sterrenzaak Boury, weten met hun geluk geen blijf na de overwinning in de Kitchen Battle.