Cultuurzaal heeft beste tijd gehad

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN HOOGLEDE

Het cultureel centrum in Gits is verouderd.
Joke Couvreur Het cultureel centrum in Gits is verouderd.
Er zijn heel wat verenigingen in Gits die zich dagelijks inzetten voor de inwoners. Verdienen zij niet meer ruimte? En in Gits is er ook dringend nood aan een nieuw cultuurcentrum. Wat zijn de voorstellen van de partijen?

"Veel verenigingen zullen een nieuwe plek moeten vinden als het CC verdwijnt", zegt Rita Demaré (CD&V). "En er is vraag naar een grote zaal voor activiteiten in Gits. Samen met de school en het klooster kunnen we nagaan wat mogelijk is. Eventueel kan zelfs in de richting van café Den Engel of Hoeve Colpaert gedacht worden."


Frederik Sap (Allen 8830): "We hebben speelplein Zoeber, terwijl het gemeentebestuur dit jaar het oude stationsgebouw op Onledemolen heeft gekocht. Het Cultureel Centrum in Gits is niet meer van deze tijd. Bestaande locaties kunnen een oplossing bieden. Bepaalde lokalen in Gits zijn nog onderbenut, denk aan de Hembyze, het oud-gemeentehuis, de school in de Torhoutstraat of het kerkgebouw. Anderzijds zou het park van Gits groter worden en als afgesloten speelzone een meerwaarde bieden."


Rik Debeaussaert (Anders): "Afbreken dat cultuurcentrum. Op de vrijgekomen grond kan een groenzone ingeplant worden. Op site Colpaert, dat is de hoeve even verderop in de Torhoutstraat, kan een compleet nieuw polyvalent cultuurcentrum gebouwd worden."


Kristof Pillaert (Groep 21): Het cultureel centrum is inderdaad wel aan vervanging toe. Niet als cultuurtempel, maar als thuishaven voor verenigingen en voor de leerlingen van de kunstacademie. In elk geval mag ook het omliggende park niet verwaarloosd worden." (SVR)