Bromfiets tiener (18) tegen trein nadat paard schrikt van lawaai

De bromfiets liep schade aan de voorkant op.
LSI De bromfiets liep schade aan de voorkant op.
Het treinverkeer tussen Roeselare en Lichtervelde lag woensdagnamiddag zo’n drie kwartier volledig stil. Oorzaak was een aanrijding van de bromfiets van een 18-jarige jongeman uit Torhout. Er raakte niemand gewond.

Aan de spoorwegovergang in de Spoorwegstraat in Gits (Hooglede) wandelde Massimo A. (18) uit Torhout rond 13.45 uur met een paard aan de ene hand en zijn bromfiets in de andere hand. Zijn tante heeft wat verderop een paardenstal. Op een bepaald ogenblik gingen de slagbomen naar beneden en hield hij halt aan de gesloten overweg. Toen de trein passeerde, schrok het paard van het lawaai en trok aan de jongeman waardoor die per abuis aan de gashendel van zijn draaiende bromfiets trok. Vervolgens kwam die bromfiets tegen de trein terecht. De machinist sloeg alle remmen dicht, maar stelde nadien gelukkig vast dat er niemand op de bromfiets zat.

De spoorwegovergang in Gits.
LSI De spoorwegovergang in Gits.

Na drie kwartier kon het treinverkeer op één spoor hernemen en tegen 16 uur waren beide sporen opnieuw vrij. De machinist liet zich door een collega vervangen. Massimo A. kwam er met de schrik vanaf. De trein sleurde de bromfiets niet volledig mee waardoor de schade beperkt bleef tot de voorkant van de bromfiets. De NMBS legde vervangbussen in tussen Roeselare en Lichtervelde. De spoorwegpolitie deed de nodige vaststellingen.

De trein kwam wat verderop tot stilstand.
LSI De trein kwam wat verderop tot stilstand.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.