Blijven rijden ondanks rijverbod: twee jaar effectieve celstraf en fikse boete

De politierechtbank in Kortrijk.
LSI De politierechtbank in Kortrijk.

Een automobilist zal voortaan wel twee keer nadenken voor hij zonder rijbewijs achter het stuur kruipt. De Kortrijkse politierechter veroordeelde Roy D. dinsdag tot een effectieve celstraf van twee jaar. “Het wordt tijd dat hij het leert”, vindt politierechter Leo Vanpaemel. 

Roy D. werd op 31 maart 2018 gecontroleerd op de Bruggesteenweg in Hooglede. Hij had geen rijbewijs na zes eerdere veroordelingen voor inbreuken op het rijbewijs. Ook passagierster Melissa V. kreeg een voorwaardelijke boete van achthonderd euro omdat ze D. met haar voertuig liet rijden hoewel ze wist dat hij dat niet mocht. “Onwel geworden”, klonk haar uitleg. Bovenop de effectieve celstraf legde de politierechter Roy D. nog een boete van achtduizend euro en een nieuw rijverbod van drie jaar op. Als hij zijn rijbewijs ooit terug wil, zal hij moeten slagen voor het theoretisch en praktisch examen en medische en psychologische proeven afleggen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.