‘Orde van de Geite’ bestaat 40 jaar en zorgt voor de 39ste keer voor feest op de Geite

De ‘apostels van de de Geitenorde’
Sam Vanacker De ‘apostels van de de Geitenorde’
De Geitenorde bestaat veertig jaar en organiseert zaterdag in Sint-Jozef De Geite al voor de 39ste keer de jaarlijkse Geitefeesten. Op het programma staat een barbecue en een optreden van de Nederlandse ambianceband Three Third XL. 

“Al sinds de allereerste Geitefeesten in 1980 is de barbecue een vaste waarde. Tot 2005 ging die barbecue gepaard met een grote avondmarkt. Ooit organiseerden we zelfs een geitenrace, maar van dat concept zijn we uiteindelijk afgestapt”, vertelt voorzitter Marc Hillewaere. In de plaats lieten we toen Vlaamse zangers optreden in een grote tent. Alle grote namen zijn hier gepasseerd. Onder meer Willy Sommers, Dana Winner, Wendy Van Wanten en Luc Steeno stonden hier ooit. Maar gaandeweg gingen de prijzen van die mannen omhoog, waardoor we de laatste jaren telkens voor coverbands zijn gegaan. De ambiance is er niet minder om en bovendien beschikken we met zaal Geitenhove over een fantastische zaal.” Hillewaere is de enige van de ‘apostels van de Geitenorde’ die er veertig jaar geleden ook al bij was. 

Nieuw bloed gezocht

Op dit moment zijn de apostels nog maar met tien. “Het laagste aantal in onze geschiedenis”, zegt Marc. “Het is langt niet zo evident meer om nieuwe mensen te vinden die hun schouders onder een evenement willen zetten. Op dat vlak zijn de tijden veranderd. Al hebben wij nog het geluk dat veel van onze bestuursleden het engagement van vader op zoon hebben doorgegeven. Ook het feit dat we enkele trouwe sponsors hebben, is een opsteker. Elk jaar kunnen we toch op een mooie opkomst van 300 à 400 man rekenen. Voor de barbecue zijn toch alweer tweehonderd kaarten de deur uit.”

Volwassenen betalen voor de barbecue 15 euro, kinderen 8 euro. De barbecue start om 19.30 uur. Om 22 uur betreden de Nederlandse zusjes van Three Third XL het podium. Wie alleen naar het optreden komt, betaalt 10 euro. Kaarten zijn alleen in voorverkoop te verkrijgen via 051/70.29.06 of marc.hillewaere@crelan.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.