Honderden fans vormen erehaag voor medaillewinnaars

De Dorpsdag van Brasschaat kreeg gisteren een zilveren olympisch randje. De spelers van hockeyclub KHC Dragon, die met de nationale ploeg tweede werden op de Olympische Spelen, zijn onder luid applaus gehuldigd op het Armand Reusensplein.

Een paar honderd fans stonden Felix Denayer, Arthur Van Doren, Florent Van Aubel, Alexander Hendrickx en Thomas Briels met hun medailles op te wachten voor handtekeningen en selfies. Op het podium kregen de spelers bloemen, champagne en een grote taart terwijl een fiere minister Jan Jambon het vijftal al een nieuwe taak meegaf. "Binnen vier jaar gaan jullie voor goud. Wat jullie voor Brasschaat betekenen, is onbetaalbaar", sprak hij.

Nadia Agouram kwam vanuit Aartselaar naar Brasschaat voor een selfie met Felix. "Mijn kinderen spelen zelf hockey bij Boom maar ik ben een grote fan van Felix. Ik heb hem leren kennen tijdens het EK in Boom. Naast een topspeler is hij altijd ook gewoon heel vriendelijk", zegt ze. Emmanuel Stockbroeckx, die ondertussen bij Bloemendaal speelt, kon niet aanwezig zijn maar werd wel bij de hulde betrokken. (FSL)

Bij aankomst krijgen de medaillewinnaars applaus van alle omstaanders.
Laenen Bij aankomst krijgen de medaillewinnaars applaus van alle omstaanders.
Een olympische taart.
Laenen Een olympische taart.