Hondenzorgkennel failliet

De rechtbank van Ieper heeft de hondenzorgkennel in de Kriekstraat in Vlamertinge van Winifrida Segers (61) failliet verklaard. Winifrida kweekte eerder enkele jaren honden in 't Roedelhof, een boerderij in Voormezele. Border collies, labradors en Tervurense herders werden er onder meer opgeleid tot blindengeleidehonden.

't Roedelhof stopte er in juni vorig jaar noodgedwongen mee. De Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn maakte toen een einde aan de activiteiten. In de boerderij werden toen meer dan veertig honden en puppy's in beslag genomen omdat de vergunningen niet in orde waren.

De honden werden met de hulp van de technische dienst van de stad Ieper overgebracht naar het dierenasiel in de Kattenstad. Na een oproep vond het dierenasiel voor alle honden een opvang. Uitbaatster Winifrida had wel een fokvergunning, maar die stond nog op het adres in de Hoefijzerstraat in Ichtegem, waar ze vroeger woonde. Haar honden kreeg ze niet meer terug.

In Vlamertinge was ze ondertussen begonnen met een pension voor huisdieren, evenals het africhten, fokken en verzorgen van huisdieren.

De rechtbank stelde advocaat Frank Lesage uit Moorslede als curator aan. (DBEW/CMW)