N-VA ijvert voor voor opstart van BIN

Nu steeds meer buurten en wijken beschikken over hun eigen Buurt Informatie Netwerk (BIN), wil ook N-VA Holsbeek er een introduceren in eigen gemeente. "Deze kunnen criminaliteit voorkomen, het veiligheidsgevoel vergroten en de sociale samenhang binnen een buurt versterken", aldus de partij.  
Lijstrekker N-VA Holsbeek Jo Vanmechelen.
Vertommen Lijstrekker N-VA Holsbeek Jo Vanmechelen.

Een BIN is een samenwerkingsverband tussen de lokale politie en burgers in een bepaalde buurt om het veiligheidsgevoel en de leefkwaliteit te verhogen. “Meer dan 880 BIN’s zijn opgericht in Vlaanderen waarvan slechts een 60-tal in Vlaams-Brabant. Ook in Holsbeek moeten we als gemeente de oprichting van BIN’s aansporen”, aldus lijsttrekker Jo Vanmechelen. 

Om een BIN te organiseren is een lokaal charter nodig waarin alle afspraken staan rond taken, financiering en communicatie. "N-VA Holsbeek wil sterk inzetten op een actieve samenwerking met de burgers en hierin kadert een BIN perfect”, stelt kandidaat Erik Pardon. 

Inbrakenplaag

Bij een BIN wordt veelal gedacht aan woninginbraken voorkomen. “Onze gemeente was in een recent verleden het doelwit van een inbrakenplaag. "Deze lijkt gestopt na het oprollen van een grote bende uit de regio Vilvoorde-Mechelen, al waren er recent weer enkele meldingen van inbraken in Holsbeek-Dorp", aldus Pardon. "Nuttige informatie hieromtrent kan gedeeld worden via een BIN en kan zo nuttig zijn om preventieve maatregelen te nemen én de daders op te sporen."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.