N-VA Holsbeek overhandigt partituren van De Vlaamse Leeuw aan gemeentebestuur

N-VA Holsbeek overhandigt partituren van De Vlaamse Leeuw aan gemeentebestuur
vertommen N-VA Holsbeek overhandigt partituren van De Vlaamse Leeuw aan gemeentebestuur
Naar aanleiding van de komende jaarlijkse festiviteiten rond 11 november in Holsbeek overhandigde Herman Van Criekingen (N-VA) op de gemeenteraad van 3 september de partituren van het Vlaamse volkslied aan de schepen van Feestelijkheden, Rudy Janssens (CD&V).

Enkele jaren geleden vroeg Herman Van Criekingen om in Holsbeek juist te bevlaggen. Niet overal was de ‘De Vlaamse Leeuwenvlag’ zichtbaar op wettelijke feestdagen. Ondertussen gebeurt de bevlagging op de voorgeschreven manier. Het Vlaamse volkslied werd echter niet gespeeld op officiële plechtigheden aangezien er geen partituren voorhanden waren.

“Om dit op een ludieke manier aan te kaarten overhandigden we de partituren aan de schepen van Feestelijkheden. Die kan ze op zijn beurt doorspelen aan de plaatselijke harmonieën zodat zij nog voldoende tijd hebben om ‘De Vlaamse Leeuw’ in te studeren. Ik ben dan ook opgetogen met de positieve reactie van de schepen om hier werk van te maken. Ik bedank het Algemeen Nederlands Zangverbond voor het aanleveren van de partituren”, zegt Herman Van Criekingen.

De richtlijnen van de Vlaamse regering - mede opgesteld door toenmalige ministers Geert Bourgeois en Liesbeth Homans- geven aan dat op het einde van officiële plechtigheden die georganiseerd worden door een gemeente van het Nederlandse taalgebied op de data waarvoor het hijsen van de vlag van de Vlaamse Gemeenschap is voorgeschreven, ook het Vlaamse volkslied moet uitgevoerd worden”, aldus Van Criekingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.