Muziek en kunst in uniek kasteeldecor

De bezoekers maakten dankbaar gebruik van de groene omgeving.
Foto Nick Dierickx De bezoekers maakten dankbaar gebruik van de groene omgeving.
Afgelopen weekend vond op het beschermde domein van het Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode voor de allereerste keer het Horst-festival plaats.

Het was de ideale gelegenheid om te genieten van de prachtige en historische omgeving van het kasteel met op de achtergrond frisse beats van de meest hippe muziek van het moment. Maar het tweedaags festival was meer dan fuiven alleen, zaterdagnamiddag werd het vooral jonge volkje meegetrokken door 25 (inter)nationale kunstenaars die elk hun eigen installatie hadden bedacht met een knipoogje naar het kasteel.


Zo leek de installatie 'Kasteel 1' van Jozef Wouters en Sander Michiels wel op de omgekeerde versie van de eigenlijke burcht met een halve cirkel die steeds groter kon gemaakt worden in functie van de hoeveelheid mensen die toestroomden. In het centrum van de installatie, bestaande uit een aantal stellingen en ligbedden, werd er op geregelde tijdstippen gediscussieerd over kunst terwijl dj Lefto aan de draaiknoppen stond.


De eerste editie van Horst was alleszins een schot in de roos dankzij de unieke locatie en de gezellige sfeer.


Niet te verbazen dat het festival dan ook was uitverkocht. Over de twee dagen heen kwamen er zo'n 2.000 bezoekers over de vloer. (KHK)