Jongeman uren vermist na Chirofuif, die verstoord werd door vechtpartijen

Een archiefbeeld van de Chirofuif vorig jaar.
yoric photography Een archiefbeeld van de Chirofuif vorig jaar.
De Chirofuif Fluo Fiesta zaterdagavond in Kortrijk-Dutsel (Holsbeek) is verstoord geweest door enkele vechtpartijen. Iets na 2 uur werd ook een fuifganger als vermist opgegeven. De jongeman werd pas ’s ochtends teruggevonden. “Er is geen verband met de verdwijning en de vechtincidenten”, bevestigt burgemeester Hans Eyssen.

De jongeman W.P. werd zaterdagnacht als vermist opgegeven. Meteen werd een zoekactie met helikopter gestart, waardoor hij na enkele uren terecht was. Waar de jongeman uiteindelijk werd aangetroffen, wil burgemeester Hans Eyssen niet kwijt. “Aangezien er een melding bij de politie was gedaan dat hij vermist was, is hij ook verhoord geweest. Dat is de standaardprocedure. Er is geen aanwijzing van enig misdrijf”, zegt de burgemeester, die wel op de hoogte werd gebracht van enkele vechtpartijen op de fuif. 

Drie incidenten

“Er zijn drie incidenten geweest kort na elkaar. Telkens met hetzelfde groepje jongeren uit Aarschot. De politie heeft de betrokken jongemannen geïdentificeerd. Ze hebben ook de eerste verklaringen afgenomen van de verdachten, slachtoffers en getuigen”, aldus de burgemeester. De amokmakers werden aangemaand om de fuif te verlaten. Enkele slachtoffers en getuigen zullen maandag nog een verklaring afleggen bij de politie. “De organisatie was trouwens zeer goed in orde. De organisatoren hebben alle nodige voorbereidingen getroffen. Er hebben 1.000 jongeren een avond plezier gehad. Het is natuurlijk te betreuren dat er een paar mensen van buitenaf komen die ruzie maken. Dat kan je als organisator niet vermijden. En laat ons eerlijk zijn: dat is van alle tijden”, besluit de burgemeester.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.