Chris Dusauchoit haalt slag thuis: buur voor rechter na geurhinder en bijhorende vliegenplaag

Chris Dusauchoit ving vorige zomer vliegen bij de vleet.
Vertommen Chris Dusauchoit ving vorige zomer vliegen bij de vleet.
Televisiefiguur Chris Dusauchoit heeft zijn slag thuisgehaald in de strijd tegen een naburige veehouder die de bron was van een vliegenplaag vorige zomer. Dusauchoit diende meermaals klacht in voor de geurhinder en het afval dat het landbouwbedrijf in Sint-Pieters-Rode veroorzaakte. De landbouwer moet zich in december voor de rechter verantwoorden.

De gemeente Holsbeek verplichtte veehouder Theo Schrevens vorig jaar in juni nog om zijn landbouwbedrijf in Peerse te laten reinigen door een gespecialiseerde firma, omdat de stank niet meer te harden was. De kosten van 30.000 euro waren voor Schrevens. Maar daarmee was de kous niet af. “Blijkbaar vindt het openbaar ministerie het zwaarwichtig genoeg om hem te vervolgen. Bij de vorige eigenaar hadden we nooit last van afval, stank en die bijhorende vliegen. Deze week heb ik nog twee zakken met groene vleesvliegen gevangen”, reageert een tevreden Dusauchoit. De landbouwer moet zich op 16 december samen met Gildan bvba en Sobivet nv verantwoorden in de Leuvense correctionele rechtbank voor het niet naleven van de door de rechter opgelegde regels en omdat hij niet voor alles de juiste vergunning had. “Ik heb het dossier nog niet kunnen inkijken, dus ik weet nog niet precies over wat het gaat”, zegt Schrevens. “Ik heb dan ook bijna elke week een klacht aan mijn been. Chris is een pitbull, die laat mij niet los. Maar ik laat hem doen, ik doe gewoon mijn werk. Dat het vorig jaar niet allemaal in orde was, geef ik wel toe. Maar ik ga er mijn slaap niet voor laten”, aldus Schrevens. Naast Dusauchoit zijn er in de zaak nog drie benadeelden.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • An Schepens

  Foto's en filpjes al bekeken. Terechte klacht.

 • guido vermeyen

  Hij hangt een vliegenlokmiddel in zijn huis of tuin, niet moeilijk, die vliegen komen er massaal op af....heel slim....heel slim....

 • magda de munck

  Dus die moet voor dieren in nesten niet meer naar het buitenland vliegen.

 • Sandra Peeters

  2 grijze zakken vol vliegen op een week is niet normaal. Woon gans mijn leven al op 'den buiten', zelfs in een stal zitten er zoveel vliegen niet. Dat is dan toch ook duidelijk een boer die niets met zijn beesten in zit want die zien nog het meeste af. Vroeger waren de boeren tenminste nog een beetje trots dan hun stallen en erf proper waren.

 • Christine Laevers

  Er is geen natuurlijk evenwicht meer op het Belgische platteland. Dus heb je een te veel van dit en een teveel van dat want er zijn geen zwaluwen meer of andere insectenetende vogels, ook geen hagedissen, geen padden. De boer bekijkt het misschien heel industrieel en Dusauchoit komt er niet op om aas buiten zijn huis te leggen voor de groenvliegen en andere vliegen.