Café Bezzeke viert tweede verjaardag met eigen bier

Afgelopen maandagavond tijdens Halloween was het groot feest in café Bezzeke in het centrum van Sint-Pieters-Rode, want uitbaatster Eva Verbruggen had de buurt uitgenodigd om samen de tweede verjaardag van de kroeg te vieren.

"Van de gelegenheid heb ik gebruik gemaakt om de mensen te verrassen met ons eigen bier, het Bezzekebier", glundert Eva. "In samenwerking met brouwerij Den Hopperd uit Westmeerbeek is het een tripel geworden van 8,5 graden met een hopsmaak en een licht bittere afdronk, vergelijkbaar met een Duvel. De lancering van het Bezzekebier was een groot succes. Van de vijf voorziene bakken zijn er vier gesneuveld en de mensen die het hebben geproefd, kwamen bijna allemaal een tweede keer terug. Binnenkort is het de bedoeling dat de mensen het Bezzekebier hier kunnen bestellen als een speciaal pakket, met een bijhorend hapje en een eigen glas."

Op 11 november organiseert Eva, die als uitbaatster tot de vierde generatie behoort en het café na zestien jaar terug opendeed, een reünie met alle vaste klanten die destijds bij haar moeder Magda aan de toog zaten. (KHK)

Uitbaatster Eva schenkt haar eigen Bezzekebier uit bij stamgast Tony.
Kenny Hennens Uitbaatster Eva schenkt haar eigen Bezzekebier uit bij stamgast Tony.