Burgemeester Eyssen duidt Bram Van Baelen aan als opvolger

Burgemeester Hans Eyssen (CD&V) stelt zich bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober volgend jaar kandidaat voor een nieuwe ambtstermijn en heeft meteen ook zijn opvolger aangeduid. Het gaat om Bram Van Baelen.

"Als de kiezers mij een mandaat geven, wil ik ook de komende jaren de gemeente leiden en mij volledig inzetten voor de toekomst van Holsbeek," zegt Hans Eyssen die unaniem werd aangeduid als lijsttrekker door het partijbestuur. "De gemeente is er de voorbije zestien jaar enorm op vooruit gedaan. Er zitten nog heel veel grote projecten in de pijplijn en daar wil ik de komende jaren hard aan verder werken." Toch denkt Eyssen al aan zijn opvolging. "Holsbeek moet de volgende twintig jaar blijven vooruitgaan. Om dat waar te maken, ben ik ervan overtuigd dat Bram Van Baelen de aangewezen kandidaat is om de fakkel aan door te geven."


Bram Van Baelen werd vijf jaar geleden verkozen en is momenteel gemeenteraadslid. Hij studeert eerstdaags af als master in de Rechten en gaat daarna aan de KU Leuven werken aan een doctoraat. Hans Eyssen: "Bram is geboren en getogen in Holsbeek. Hij heeft alle kwaliteiten om een goede burgemeester te zijn. Zijn werkkracht en zijn capaciteiten om leiding te geven, toonde hij de voorbije jaren al als voorzitter van de leerlingenraad van het Montfortcollege, als groepsleider van Chiro Holsbeek-Dorp en als voorzitter van de Leuvense studentenkoepel LOKO." Meer concreet zou Van Baelen de fakkel van Eyssen overnemen in de loop van de volgende bestuursperiode die loopt van 2019 tot 2024, uiteraard op voorwaarde dat Eyssen herverkozen wordt als burgemeester van Holsbeek. Bram Van Baelen ziet de uitdaging wel zitten. "De goesting om verder te werken voor alle inwoners van Holsbeek groeide enkel sinds mijn verkiezing in 2012." (BMK)