Achille Claes (Holsbeek Beweegt) komt niet naar gemeenteraad: ‘Ik kan democratisch recht op oppositie niet uitvoeren’

Achille Claes (Holsbeek Beweegt)
Vertommen Achille Claes (Holsbeek Beweegt)
Opmerkelijk zicht op de Holsbeekse gemeenteraad van dinsdagavond. Achille Claes, frontman van oppositiepartij Holsbeek Beweegt, weigerde aanwezig te zijn op de gemeenteraad. 

“Ikzelf ga uit protest tegen de manier waarop de voorzitster van de raad mij telkens het woord probeert af te nemen in de vorige gemeenteraden, niet naar deze vergadering. Op die manier kan ik mijn democratisch recht om oppositie te voeren niet uitvoeren. Ik wil duidelijk stellen dat dit alles met voorbedachte rade gebeurt om elke democratische tussenkomst van mijzelf onmogelijk te maken. Met deze actie wil ik duidelijk stellen dat het zo niet langer kan”, zo stelt Claes. Volgende gemeenteraad tekent hij opnieuw present. “Met dien verstande dat als opnieuw het woord wordt afgenomen om elke democratische tussenkomst te beknotten ik onmiddellijk klacht zal neerleggenIn Holsbeek zijn er twee maten en twee gewichten en dit kan zo niet langer”, vindt Claes.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.