"Voor zijn been vrees ik het ergste"

ZEVENTIGER ZWAARGEWOND NADAT HIJ GRAAFMACHINE OP ZICH KRIJGT

De graafmachine waarmee Michel aan het werk was, kantelde plots, waarna de zeventiger het gevaarte op zich kreeg.
Foto Vertommen De graafmachine waarmee Michel aan het werk was, kantelde plots, waarna de zeventiger het gevaarte op zich kreeg.
In de tuin van een woning in de Suikerhoek in Nieuwrode bij Holsbeek is gistermiddag Michel Feyaerts (70) zwaargewond geraakt toen hij onder zijn graafmachine terechtkwam. De hulpdiensten hadden 45 minuten nodig om de man onder het gevaarte uit te halen.

Michel Feyaerts was zoals zo vaak aan het werk in zijn favoriete habitat, de tuin. Daar was hij aan het werk met een graafmachine toen het volledig foutliep. "De man is tijdens zijn werkzaamheden over een balk gereden. Daardoor kantelde het gevaarte en kwam hij onder de mini-graafmachine terecht en zat zijn been even afgekneld. De man werd uiteindelijk zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht", vertelt Walter Vranckx, korpschef van lokale politiezone Lubbeek. Of zijn rechterbeen effectief geamputeerd zal moeten worden, is vooralsnog niet duidelijk. "Wat betreft dat been vrees ik het ergste. Al hoop ik natuurlijk niet dat het zo'n vaart zal lopen. Zijn vrouw is na het ongeluk onmiddellijk naar mij gelopen. Ze was zwaar in paniek en riep 'ik ben hem kwijt'. De hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen en na 45 minuten hebben ze Michel uiteindelijk kunnen bevrijden", zegt buurman Jan van Garage Auto's De Jan, op de Suikerhoek. Hij ging uiteindelijk mee hulp bieden, terwijl andere buren de hulpdiensten op de hoogte brachten. "We probeerden de machine met een krik omhoog te krijgen, maar dat hielp uiteindelijk niet omdat die veel te licht was", klinkt het nog bij buurman Jan. Uiteindelijk kwamen brandweer, politie en MUG ter plaatse.

Vandaag uit ziekenhuis

Het was geen eenvoudig karwei om Michel zomaar onder de machine uit te krijgen. Uiteindelijk lukte het toch met een opblaasbaar luchtkussen. Een MUG-arts had Michel op dat ogenblik al in slaap gedaan. Nadien kon de zeventiger naar het ziekenhuis gebracht worden. Normaal gezien mag de man het ziekenhuis vandaag weer verlaten. Dat Michel zo zwaar gewond raakte terwijl hij net met zijn passie bezig was, vindt buurman Jan erg jammer. Hij is al jaren goed bevriend met Michel. "Het is een doodbrave vent. Hij doet niets liever dan gratis en voor niets klusjes komen doen voor de mensen uit de buurt. En hij heeft veel ervaring als tuinierder, dus je kan hem alles vragen. Het is wel erg sneu dat net hij in zijn tuin zoiets moet meemaken", klinkt het nog.