"Krijgen jullie hier frietjes? Magnifiek!"

KONING FILIP BEZOEKT BEWONERS WZC SINT-MARGARETHA

De koning schudt verschillende inwoners de hand en vraagt intussen hoe het hen er vergaat.
Vertommen De koning schudt verschillende inwoners de hand en vraagt intussen hoe het hen er vergaat.
De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Margaretha in Holsbeek keken er al lange tijd reikhalzend naar uit. Niemand minder dan Koning Filip van België kwam gistervoormiddag een bezoekje brengen. Het WZC ontving onlangs een ondersteuning van de Koning Boudewijnstichting. Reden genoeg om eens te komen piepen waaraan het geld besteed wordt.

Veel nerveuze gezichten gisterochtend aan het woonzorgcentrum in Holsbeek. Het was dan ook geen dag zoals een andere. Koning Filip kwam op bezoek en dat was een hoogdag voor veel bewoners van het centrum. Ook de kinderen van twee scholen kwamen onze majesteit groeten. Om het hele gebeuren in goede banen te leiden, werd een deel van Holsbeek afgesloten met dranghekken. De politie liet niets aan het toeval over en keek bewapend toe of er geen onregelmatigheden plaatsvonden.

Ook bij de kinderen staat het ontzag voor de vorst op hun gezichten af te lezen.
Vertommen Ook bij de kinderen staat het ontzag voor de vorst op hun gezichten af te lezen.

Thema is verbinden

"Ik ben naar hier gekomen om te kijken wat jullie doen voor andere mensen en hoe jullie omgaan met bejaarden op een creatieve manier", vertelde de koning.


"Ons thema is verbinden. En dat gebeurt vanuit liefde en gastvrijheid. Wij willen de inwoners zoveel mogelijk in hun natuurlijke thuisomgeving laten verblijven", klonk het bij Roger Luyten, voorzitter van de raad van bestuur van vzw Rusthuizen Zusters van Berlaar. Na de uiteenzetting over het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum, nam Zijne Majesteit de tijd om te luisteren naar de bewoners. Toen één van hen over het leven in het rusthuis begon, kon er zelfs een klein mopje vanaf. "Ik heb gehoord dat jullie gisteren (dinsdag, red.) frietjes hebben mogen eten. Dat is magnifiek", klonk het. Die opmerking toverde ook een glimlach op het aangezicht van vele bewoners. "Het bezoek van Koning Filip betekende een hart onder de riem voor alle medewerkers die dagelijkse kwaliteitsvolle en warme zorg aanbieden. Zijn bezoek werd bijzonder gesmaakt door alle bewoners", klinkt het bij het Woonzorgcentrum Sint-Margaretha.