Hoeselt verleent omstreden omgevingsvergunning onder voorwaarden voor bouw 25 appartementen

Gemeentebestuur Hoeselt.
Karolien Coenen Gemeentebestuur Hoeselt.
Het schepencollege van de gemeente Hoeselt heeft dinsdag de aanvraag tot het bekomen van een omgevingsvergunning voor het project ‘Severijn’ goedgekeurd onder voorwaarden. Het project van projectontwikkelaar Glaudis bvba omvat de bouw van 25 appartementen en 31 ondergrondse parkeerplaatsen op het kruispunt van de Hoogstraat met de Dorpsstraat en de Hooilingenstraat.

Na het consulteren van de 184 bezwaarschriften volgt het college het advies van de dienst Omgeving en legt de ontwikkelaar bijkomende voorwaarden op. Voldoende ruimte voor de Lourdesgrot, groenbehoud en veiligheid voor de omgeving staan daarbij centraal. “Wij hebben er als gemeentebestuur alle begrip voor dat het project, dat Glaudis bvba aan het kruispunt van de Hoogstraat met de Dorpsstraat en de Hooilingenstraat wil ontwikkelen, voor bezorgdheden heeft gezorgd bij een deel van onze inwoners. Na het bestuderen van alle bezwaarschriften heeft het gemeentebestuur beslist een omgevingsvergunning onder voorwaarden af te leveren. Die voorwaarden moeten de omgeving ten goede komen”, aldus schepen van Omgevingsvergunningen Yves Croux.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.